De vackra stränderna i Kapstaden bidrar till jubelropen moderstaden erhåller från hela världen. Från de trendiga stränderna Clifton och Camps Bay till de varmare vattnen i False Bay – om du gillar vågor och sand finns det en perfekt strand i Kapstaden just för dig.

På Kapstadens Atlantsida är de breda, sandiga sträckorna, den dramatiska utsikten och de bländande solnedgångarna en tröst för att havet är isande kallt. Det är detta dessa stränder i Kapstaden är kända för. Vattnet kanske är kyligt, men de fyra stränderna i Clifton tillhör Kapstadens mest populära och lockar till sig trendigare människor som tycker om att lapa sol, spela volleyboll och vara med sina vänner.

Närliggande Camps Bay är en av favoritplatserna att åka till på helgen i Kapstaden. Den randas av trendiga matställen och där brukar vara packat. Lite längre bort hittar du Llandudno, ett paradis för surfare som omges av några av de dyraste fastigheterna i staden, samt Sandy Bay, där man inte ens behöver ha badkläder på sig.

Det varmare vattnet i Indiska oceanen i på stranden i False Bay lämpar sig bättre att simma i. Den mest välkända av dessa stränder är Muizenberg, där viktorianska strandhytter i regnbågens alla färger påminner om en mer ståndsmässig tid.

Det finns några fina stränder i Kapstaden i närliggande Simonstown, en av de äldsta bosättningarna i Kapprovinsen med en stolt marin tradition, som återspeglas av det stora antalet sjöfartsmuseer och monument i staden.

När vinden blåser hårt mot stränderna i Kapstaden beger sig alla till Boulders Beach, som skyddas av stora, runda klippblock och där en skyddad koloni med afrikanska pingviner har sitt boställe.

Andra populära stränder i Kapstaden är Noordhoek Beach, som passar perfekt för långa promenader och som älskas av surfare och drakflygare; Kommetjie Beach är ett annat populärt tillhåll för surfare; och Blouberg Beach stoltserar med den berömda utsikten över Taffelberget på andra sidan bukten.

Planeringsinformation

Kapstaden har en internationell flygplats. Själva stränderna är lätta att komma till med bil och till de flesta går det att resa med buss eller hyrbuss.

Det är bäst att hyra en bil, men du kan även ta dig till din favoritstrand med taxi, buss eller hyrbuss. Det finns gott om hotell med utsikt över havet, så det är lätt att ta sig till stranden.

Det är kallt och fuktigt på vintern, men det är perfekt strandväder i Kapstaden på sommaren och dagarna är extra långa.

Det är gratis att besöka de flesta stränder. Vissa stränder, t.ex. Boulders, tar en liten entréavgift.

Det finns ett enormt urval av boendemöjligheter i Kapstaden som passar alla plånböcker.

Kapstaden har förmodligen den högsta koncentrationen av restauranger i landet. Många av dem finns vid eller i närheten av stranden. Pröva färsk fisk eller en Cape Malay-måltid om du vill ha en autentisk smakupplevelse av staden.

Några av de största attraktionerna är en tur upp till Taffelberget, en resa till Robben Island och ett par timmar (eller dagar) i Kapprovinsens vindistrikt. På Boulders Beach finns pingvinerna.

Cape Town Tourism: (021) 405 4500

En koloni med afrikanska pingviner har bosatt sig på Boulders Beach i Simon’s Town.

Clifton Beach

Clifton Beach i Kapstaden, tummelplats för soldyrkare.

Clifton Beach, soldyrkarens definitiva tummelplats.

Kapstadens stränder i världsklass

Stränderna i Kapstaden handlar bara om att ha roligt i solen. Oavsett om du vill simma, lapa sol eller surfa finns det många stränder i Kapstaden att välja mellan.

RELATERADE ARTIKLAR