logoleft

KwaZulu-Natal

Uitstapjes naar stranden, slagvelden en bergen

KwaZulu-Natal

KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, is een omgeving met indrukwekkend natuurschoon. Bergen, binnenlanden en schitterende stranden, en een combinatie van natuurschoon met een rijk cultureel en historisch erfgoed; KwaZulu-Natal is ronduit uniek.

KwaZulu-Natal heeft werkelijk heel veel te bieden. Het berglandschap, het golvende binnenland, de bush en de stranden van KwaZulu-Natal staan garant voor een adembenemende en intrigerende toeristische belevenis. Dat alles wordt nog eens ondersteund door de historie van de Zulu's en de oorlogen die zich hier hebben afgespeeld. Dat maakt het beeld van KwaZulu-Natal als toeristische trekpleister compleet.

KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, wordt beschouwd als het Zulu-koninkrijk, want het is het thuisland van deze machtige Afrikaanse stam. Het land staat in hoog aanzien vanwege de militaire tactiek, ooit ingevoerd door koning Shaka en met succes toegepast in oorlogen tegen de Boeren (Nederlands sprekende boeren) en Britten.

In Zulu-cultuurdorpen in de hele provincie kunnen bezoekers zich onderdompelen in die cultuur; uitgebreide routes langs slagvelden brengen de strijd tussen Zulu's en Boeren en Britten tot leven.

Het culturele erfgoed van KwaZulu-Natal omvat tevens de San (Bosjesmannen); in de bergen van uKhahlamba-Drakensberg zijn tienduizenden rotsschilderingen van de San te bewonderen.

Dit prachtige gebergte staat op de Werelderfgoedlijst en is een enorme trekpleister, compleet met wandel- en hikemogelijkheden en avontuurlijke activiteiten. Hier vinden we ook het Ukhahlamba-Drakensberg National Park met een weelderige biodiversiteit, compleet met 300 vogel- en 48 zoogdiersoorten.

Dit berggebied gaat over in de golvende heuvels van het binnenland; hier kunt u genieten van de befaamde Midlands Meander. Deze toeristische route omvat bijna 200 bestemmingen, allemaal toegespitst op de kunstnijverheid en cultuur van deze regio.

Rijd vooral door de schitterende Valley of a Thousands Hills naar Pietermaritzburg en Durban; op de Freedomroute ontdekt u de bevrijdingsinspanningen van iconen als Nelson Mandela en Mahatma Gandhi.

Ontdek vanuit Durban - "hoofdstad" van de provincie en thuisland van een rijke Indiase cultuur - de prachtige kustlijn met zijn ongerepte stranden, die zich uitstrekken van Port Edward in het zuiden tot Kosi Bay in het noorden.

Zululand in het noorden, een ware hotspot voor vogelaars; Greater St. Lucia Wetland Park, ook een site van de Werelderfgoedlijst; verschillende wildparken zoals het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve aan de Elephant Coast.

More information

KwaZulu-Natal Tourism
Ezemvelo KZN Wildlife
KwaZulu-Natal Tourism
Drakensberg Tourism Association
Drakensberg Tourism Association

Reistips & planningsinformatie

Contact

KwaZulu Natal Tourism Authority: +27 (0) 31366 7500 E-mail: kznta@iafrica.com

Ezemvelo KZN Wildlife: Tel.: +27 (0) 33.845 1000 E-mail: webmail@kznwildlife.com

Hoe kom je er?

Vlieg van een van de grote steden in Zuid-Afrika naar King Shaka International Airport. Als u zelf rijdt, neem dan vanaf Johannesburg rechtstreeks de snelweg N3 naar Durban. Neem vanaf Kaapstad de snelweg N2 naar Durban.

Beste tijd om ZA te bezoeken

Vanwege het warme klimaat kan KwaZulu-Natal het hele jaar door worden bezocht. In de kustgebieden zijn de zomers warme en vochtig, met veel regen. In het binnenland zijn de zomers warm en de winters zacht; in het Drakensberggebied zijn de winters koud en het sneeuwt er geregeld.

Tours

Midlands Meander in Natal Midlands; uKhahlamba-Drakensberg; Aliwal Shoal, Oribi Gorge en Lighthouse Tours aan de zuidkust; uShaka Marine World in Durban; riksjarit op de boulevard van Durban; iSimangaliso Wetland Park; vogels observeren in Zululand; de wildparken van de Elephant Coast; de Battlefieldroutes; Natal Sharks Board; Freedomroute; Indiaas-erfgoedtrip.