logoleft

Limpopo

Land van het grote wild

Limpopo

Dankzij de vele wild- en natuurparken - inclusief het noordelijk gelegen Kruger National Park - is Limpopo dé bestemming voor wildlifeliefhebbers. Naast het observeren van wild en vogels, biedt Limpopo ook inzicht in de restanten van oeroude culturen evenals de intrigerende Vendacultuur, die is doordrongen van mythes en legenden.

Limpopo is de meest noordelijke regio van Zuid-Afrika en grenst aan Mozambique, Zimbabwe en Botswana. Dit is een echt bushveldgebied en mede dankzij de uitgestrekte golvende savannes met een enorm gevarieerde fauna is een safari in Limpopo een van de meest populaire toeristische activiteiten.

Het toeristische aanbod van Limpopo is overigens niet beperkt tot wildlife; de provincie heeft ook een interessant prehistorisch verleden en een fascinerend cultureel erfgoed van oeroude stammen en koninkrijken.

Een van de grootste troefkaarten van Limpopo is het noordelijke Kruger National Park. Dit 2 miljoen hectare grote natuurreservaat domineert de oostelijke regio van de provincie en maakt deel uit van het Greater Limpopo Transfrontier Park tussen Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe.

Het park herbergt honderden soorten bomen, vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren, inclusief de Grote Vijf. Er zijn heel wat geweldige manieren om deze ongetemde wildernis te ontdekken: wildwandelingen en game drives, hikes, ecotrails, 4x4-tochten en routes voor mountainbikers. En in de ongeveer 50 andere parken en reservaten van Limopo kunnen soortgelijke activiteiten worden ondernomen.

Limpopo is befaamd vanwege de indrukwekkende bergen, waaronder de Soutpansberg en Waterberg. Er zijn verschillende toeristische routes en trails die deze bergachtige gebieden - met een weelderige fauna en flora - ontsluiten voor bezoekers. Een bezoek aan het Waterberggebied is een absolute must; in dit door de UNESCO aangewezen biosfeerreservaat vinden we eeuwenoude rotsformaties en een verbluffend landschap.

Vanwege het rijke culturele en historische erfgoed van Limpopo staat de provincie bekend als een gebied vol mysterie. Dit is niet alleen het thuisland van de legendarische regenkoningin Modjadji maar ook een overblijfsel van het verloren koninkrijk Mapungubwe.

Deze oeroude beschaving kan opnieuw worden ontdekt in Mapungubwe, een site van de Werelderfgoedlijst. Deze site maakt deel uit van het Mapungubwe National Park, waar ook plekken uit het IJzeren Tijdperk zijn te vinden evenals rotsschilderingen van de San (Bosjesmannen) en pootafdrukken en fossiele overblijfselen van dinosaurusskeletten.

We noemen enkele geweldige trips: Amarula Lapa, waar u kunt zien hoe de enorm populaire likeur Amarula Cream wordt gemaakt, avontuurlijke activiteiten in de weelderige Magoebaskloof, genieten van een drankje in de grootste en oudste baobab van de wereld of zelfs een extreme golfronde!

More information

South African National Parks (SANParks)

Reistips & planningsinformatie

Contact

Limpopo Tourism and Parks: Tel.: +27 (0) 15.290 7300 E-mail: info@golimpopo.com

South African National Parks: Tel.: + 27 (0) 12 428 9111 E-mail: reservations@sanparks.org

Hoe kom je er?

Vlieg rechtstreeks van Johannesburg naar Polokwane. Als u zelf rijdt, neem dan vanaf Johannesburg de noordelijke snelweg N1, die rechtstreeks naar Polokwane gaat. Neem vanaf Johannesburg de snelweg N1 en ga in noordelijke richting door naar Polokwane. Neem vanaf Durban de snelweg N3 naar Johannesburg en daarna de N1 in noordelijke richting naar Polokwane; of neem de N3 naar Ladysmith en vervolgens de N11 naar Polokwane.

Beste tijd om ZA te bezoeken

Vanwege het subtropische klimaat kan Limpopo het hele jaar door worden bezocht. Vooral in het lowveldgebied kunnen de zomers (van oktober tot februari) erg heet zijn.

Tours

De cultuurmusea van Bakone Malapa in Polokwane en het Tsonga Open-air Museum in Tzaneen; Modjadji Cycad Reserve; Mapungubwe (site van de Werelderfgoedlijst) en National Park; Soutpansberg en Waterberg; Kruger National Park; mythes en legendes van de Vendacultuur; vluchten met heteluchtballonnen boven Hoedspruit; Amarula Lapa; Ribolla Open Africa Route; Waterberg Rhino Museum; African Ivory Route.