logoleft

Noordkaap

Een land van wilde bloemen, wildlife en diamanten

Noordkaap

Bent u een liefhebber van uitgestrekte open vlaktes, wilde bloemen of de grote katten van Afrika? Dan vindt u in Noorkaap zeker wat u zoekt. Naast diverse andere troefkaarten kan Noordkaap bogen op een van de belangrijkste diamantmijnsteden van de wereld, een ronduit indrukwekkende bloemenwereld en de befaamde leeuwen met zwarte manen.

Het grootste deel van Noordkaap ligt ten zuiden van de machtige Oranjerivier en bestaat uit woestijn- en halfwoestijnlandschappen. De provincie wordt gekenmerkt door uitgestrekte, dorre vlakten met rotspartijen; de Atlantische Oceaan vormt de westgrens.

Noordkaap telt een groot aantal toeristische highlights, al wijken ze wellicht een tikje af van het gangbare. In augustus en september wordt Namakwaland (voorheen Namaqualand) omgetoverd in een schitterend tapijt van wilde bloemen. Deze regio is wereldberoemd vanwege de weelderige bloemenpracht en fotosafari's zijn hier dan ook bijzonder populair.

Kgalagadi Transfrontier Park is een van de grootste natuurbeschermingsgebieden in zuidelijk Afrika en tevens een van de grootste beschermde natuurlijke ecosystemen van de wereld. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 2 miljoen hectare en is een van de beste plaatsen ter wereld om de zeldzame leeuw met zwarte manen waar te nemen. De ongekende dimensies, heldere hemel, vurige zonsondergangen, schitterende sterrennachten en de bijna hoorbare stilte; het is alles bij elkaar een onvergetelijke ervaring.

Richtersveld National Park is gelegen in het noordwestelijke deel van Namakwaland. Hier heeft het landschap een grimmige uitstraling, die de meeste bezoekers intrigeert. Dit gebied is de bakermat van de Nama, een volk van overwegend schapen- en geitenhoeders die van het land leven. Richtersveld is populair bij 4x4-fanaten en natuurliefhebbers, die er eens echt uit willen.

Diamantstad Kimberley ligt ook in Noordkaap en biedt onderdak aan het Kimberley Mine Museum. In een deel van het museum staan observatieplatforms met uitzicht op het beroemde Big Hole; daarnaast kent het museum een aantal historische gebouwen. Het is een "levend museum"; de oude winkels, bars, restaurants, kerken en banken zien er precies zo uit als in de tijd toen hier naar diamanten werd gezocht.

More information

Namaqualand Tourism
Kimberley Tourism
South African National Parks

Reistips & planningsinformatie

Contact

Northern Cape Tourism

Tel. +27 (0) 53 832 2657

E-mail: northerncapetourism@telkomsa.net

Web: www.northerncape.org.za

Hoe kom je er?

Als u Noordkaap wilt ontdekken, kunt u Kimberley het beste gebruiken als vertrekpunt. Kimberley heeft een rechtstreekse luchtverbinding met Kaapstad en Johannesburg.

Beste tijd om ZA te bezoeken

Noordkaap is een semi-droog gebied met weinig regen in de zomer. 's Winters is het extreem koud, terwijl het in de zomer uitzonderlijk heet is. Houd daar vooral rekening mee als u uw vakantie plant.

In de buurt

Pella Mission ligt letterlijk in een enorme uithoek. Pella, dat op een afstand van circa 150 km van Springbok ligt, kan bogen op een opvallende gele kathedraal, die in de late jaren 1880 door Franse missionarissen is gebouwd.