logoleft

Noordwest

Thuisland van wild en gokkers

Noordwest

De provincie Noordwest heeft veel te bieden: twee eersteklas wildparken met de Grote Vijf, de Erfgoedlijstsites Vredefort Dome World en Taung, The Lost City en het recreatieterrein Valley of the Waves, diverse bestemmingen voor avontuurlijke sporten en grotduiken.

De Zuid-Afrikaanse provincie Noordwest bestaat grotendeels uit onmetelijke graslanden, bezaaid met bomen, en met onafzienbare vergezichten. De provincie biedt onderdak aan twee van de grootste wildparken van het land, het grootste recreatieterrein van de wereld en een site van de Werelderfgoedlijst.

De bergketen Magaliesberg ligt in het noordoosten van de provincie, en de machtige rivier de Vaal vormt een natuurlijke grens naar het zuiden.

In 1924 werd hier, op de efgoedsite Taung, de schedel van een vroege hominide opgegraven door professor Raymond Dart; in de provincie Noordwest sloeg ook ooit een kolossale meteoriet in met de Vredefort Dome - nu een site van de Werelderfgoedlijst - als gevolg.

Mafikeng, de hoofdstad van Noordwest, is het meest bekend door het beleg van Mafikeng in 1899 tijdens de Tweede Boerenoorlog, en de oprichting van de padvindersbeweging. Na een bezoek aan het Mafikeng Museum, Kanon Kopje en Barolong Boora Tshidi Kgotla kunt u de stukjes van de historische legpuzel vast goed leggen.

De ligging in het binnenland en de uitgestrekte graslanden staan garant voor een perfecte setting voor een aantal malariavrije wildparken. Tot die parken behoren Madikwe, het op drie na grootste wildpark van Zuid-Afrika, en Pilanesberg National Park; in beide parken komen de Grote Vijf voor, naast diverse andere Zuid-Afrikaanse zoogdieren en vogels.

Magaliesberg, Hartbeespoort en Pilanesberg zijn populaire locaties voor weekendtrips; avontuurlijke sporters komen hier graag heen voor paragliding, windsurfing, waterskiën en jetskiën. En dan is er nog Wondergat, een uitgebreid netwerk van onderwatergrotten, waar al heel veel duikers hun vaardigheden hebben verfijnd.

Het valt uit de toon in deze landelijke omgeving, maar toch staat Sun City, 's werelds grootste recreatieterrein, hier heel fier, evenals The Lost City, een door Afrika geïnspireerd architectonisch meesterwerk. Vanuit de golvende Valley of the Waves en de greens van de uitzonderlijke golfbaan naar het indrukwekkende gok- en entertainmentcomplex; al met al is dit een ontzagwekkende omgeving waarin u uren kunt doorbrengen.

More information

North West Tourism
Sun City
Magaliesberg Meander
Jaci's Lodges, Madikwe Game Reserve
Pilanesberg Game Reserve
Hartbeespoort Tourism Association

Reistips & planningsinformatie

Contact

North-West Tourism Authority

Tel.: + 27 (0) 18 397 1500_x000D_

Fax: + 27 (0) 18 397 1660

E-mail: info@tourismnorthwest.co.za

Madikwe Game Reserve

Tel.: + 27 (0) 18 350 9931/2

Fax: +27 (0) 18 350 9933

E-mail: madikweadmin@telkomsa.net

Pilanesberg National Park

Tel.: + 27 (0) 14 555 1600

Fax: +27 (0) 14 555 5525

E-mail: pilanesberg@nwptb.co.za

Hoe kom je er?

De provincie Noordwest heeft vliegtuig- en spoorverbindingen met alle grote Zuid-Afrikaanse steden. Vanuit de aangrenzende provincies is Noordwest gemakkelijk over de weg bereikbaar.

Beste tijd om ZA te bezoeken

De zomers zijn hier heet; de winters van mild tot koud. Toch heeft elk seizoen zijn eigen charme in dit deel van het land.

In de buurt

Vredefort Dome World Heritage Site; Taung Heritage Site; Wondergat; Magaliesberg; Hartbeespoort Dam; Pilanesberg National Park; Madikwe Game Reserve; The Lost City; Sun City