logoleft

Oostkaap

Woest en schitterend: ontdek de Oostkaap

Oostkaap

Oostkaap strekt zich uit van de met sneeuw bedekte toppen van de zuidelijke Drakensberg tot de weelderige bossen van Tsitsikamma, en wordt geflankeerd door de Indische Oceaan. Het is dan ook geen wonder dat Oostkaap de provincie van extremen wordt genoemd.

De diversiteit in de natuur is ongekend; Oostkaap heeft alle 7 ecologische zones die voorkomen in Zuid-Afrika en tevens de 3 biodiversiteitsregio's van het land. Daarnaast kan de provincie bogen op een ongetemde - zeg maar gerust wilde - kustlijn van 820 kilometer.

Dat alles staat garant voor een kleurrijke mix van fauna en flora, compleet met de Grote Vijf van Afrika, een weelderige vogelpopulatie met honderden geregistreerde soorten evenals een rijke en gevarieerde waterwereld, inclusief 27 soorten walvissen en dolfijnen. Het culturele en historische belang van Oostkaap zijn onmiskenbaar en de verhalen over Xhosa-koningen, vroege kolonisten, culturele conflicten en grensoorlogen zijn niet te tellen. Tevens staat de provincie - geboortegrond van Nelson Mandela - bekend om haar rol als aanjager van de strijd voor Afrikaanse democratie.

In Oostkaap zijn toeristische routes opgezet, zodat bezoekers de provincie grondig kunnen verkennen. De routes voeren niet alleen langs indrukwekkend natuurschoon en een diep gewortelde historie, maar omvatten ook een aantal niet te missen attracties van Oostkaap. Breng vooral een bezoek aan Tsitsikamma en laat u vallen vanaf de brug bij de hoogste commerciële bungeejumpattractie van de wereld, volg de vermaarde Otter Trail of ga naar de Sundays River Valley met het wereldberoemde Greater Addo Elephant National Park en een waternatuurgebied van 120.000 hectare. Of maak een tussenstop aan de terecht zo aangeduide Wild Coast, geboortegrond van Nelson Mandela en thuisland van het Nelson Mandela Museum. Volg de Frontier Country-route en bekijk de sites van de langste koloniale oorlog van Groot-Brittannië. Of ga naar Karoo Heartland en dompel u helemaal onder in de fascinerende geologie van deze regio, waaronder de ontzagwekkende Valley of Desolation. Bent u op zoek naar sneeuw? Volg de Friendly N6-route voor een bezoek de bergen van de zuidelijke Drakensberg. Zuid-Afrika's Oostkaap heeft een intrigerende wereld in petto voor de bezoeker; woest, schitterend en adembenemend. 

More information

Calabash Tours
Face Adrenalin
Stormsriver Adventures
Eastern Cape Parks & Nature Reserves
Shamwari Game Reserve

Reistips & planningsinformatie

Contact

Informatie voor bezoekers, accommodatie en reisorganisaties: The Eastern Cape Tourism Board: Tel.: +27 (0) 43 701 9600 E-mail: info@ectourism.co.za Informatie over nationale parken: Eastern Cape Parks: Tel.: +27 (0) 43.705 4400 E-mail: reservations@ecparks.co.za

Hoe kom je er?

Neem een vlucht naar Port Elizabeth International Airport: 5 Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen verzorgen binnenlandse vluchten naar Port Elizabeth vanuit alle grote regionale steden. Of huur gewoon een auto op de Zuid-Afrikaanse locatie waar u op dat moment bent.

Beste tijd om ZA te bezoeken

De maanden tussen september en mei bieden het beste weer om te reizen.

Accommodatie

Oostkaap staat garant voor een breed aanbod van logiesmogelijkheden, van budgetvriendelijke onderkomens voor backpackers to luxe vijfsterrenaccommodaties.