logoleft

Westkaap

Historie, erfgoed en enorm veel te ondernemen

Westkaap

In Westkaap ontdekt u eersteklas wijnen, kijkt u vol verwondering naar walvissen en afwisselende landschappen, geniet u van avontuurlijke uitjes en beleeft u de magie van de Indische en Atlantische Oceaan, die elkaar raken bij de meest zuidelijke punt van Zuid-Afrika.

In Westkaap vinden we - langs Route 62 - de langste wijnroute van de wereld; deze loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth, 850 kilometer naar de oostkust. Heeft u niet voldoende tijd om de hele route te doen? Bezoek dan in elk geval de wijngebieden Stellenbosch, Paarl, Wellington, Franschhoek, Ceres, Worcester, Bonnievale en Robertson. De Tuinroute tussen Kaapstad en Knysna is schitterend; de route voert u door diverse typische stadjes, compleet met gastvrije lokale bewoners en kraampjes met verse groenten en fruit. Maak een tussenstop in Swellendam, de stad waar de cipier ooit ook tegelijkertijd het postkantoor beheerde; hier ervaart u Kaaps/Hollandse architectuur op z'n best. Enkele uren gaans van Kaapstad ligt de meest zuidelijke uitloper van Zuid-Afrika, Cape Agulhas, waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar raken. Via de reis naar Cape Agulhas komt u door het natuurschoon van Overberg, langs - wat bekend staat als - de Walviskust. U kunt ook een omweg maken naar Hermanus, de stad bij uitstek om walvissen te observeren. Tijdens uw reis naar de Westkust gaat u door diverse stadjes, en vooral rustige vissersdorpjes zoals Langebaan en Paternoster. Neem vooral de tijd om onderweg te genieten van de flora; stop ook in Yzerfontein en maak een echte Zuid-Afrikaanse "beachbraai" mee. Stelt u prijs op echte rust en stilte? Ga dan in noordelijke richting naar de Karoo, een van de droogste gebieden van het land. Dit dunbevolkte halfwoestijngebied staat garant voor open vlaktes, frisse buitenlucht en historische architectuur. Liefhebbers van outdooractiviteiten komen zeker aan hun trekken in Westkaap. Kitesurfen aan de Westkust, kooiduiken met haaien in Gansbaai, zeekajakken in Simon's Town, hiken langs de Otter Trail, struisvogelrijden in Oudtshoorn, bungeejumpen bij Bloukrans Bridge in Nature's Valley en scubadiving aan de Oostkust; ook de meest fanatieke adrenalinejunkies vervelen zich hier niet!

More information

Cape Town Routes Unlimited
Western Cape Winelands Tourism Information
Garden Route Tourism
West Coast Tourism

Reistips & planningsinformatie

Contact

Western Cape Tourism Information Tel.: +27 (0) 21 405 4500 Fax: +27 (0) 21.405 4524 E-mail: info@tourismcapetown.co.za

Hoe kom je er?

Vanuit de belangrijkste luchthavens in de hele wereld vliegt u rechtstreeks naar Kaapstad International Airport. Via spoorverbindingen en binnenlandse vluchten is de stad tevens verbonden met de rest van Zuid-Afrika.

Beste tijd om ZA te bezoeken

Elk seizoen is prima; afhankelijk van uw reisplannen kunt u rekening houden met warme, droge zomers en koelere, vochtige winters.

Accommodatie

Het aanbod van accommodatie sluit aan op alle wensen en voorkeuren.