logoleft

Gauteng

De polsslag van Zuid-Afrika

Gauteng

Gauteng is een dynamische provincie. Vanaf het moment van aankomst voelt u de energie en vibraties van een provincie die wordt gezien als het commerciële hart van het land. Van historische en culturele attracties die het woelige verleden van het land weergeven tot steden van wereldklasse met een duidelijk Afrikaans karakter; Gauteng heeft de bezoeker veel te bieden.

Gauteng is als het ware de commerciële krachtcentrale van Zuid-Afrika. De troefkaarten blijven echter niet beperkt tot handel en industrie; de bijdrage van Gauteng aan het toerisme is net zo indrukwekkend. Johannesburg, Pretoria, Soweto, Cullinan en Magaliesburg zijn stuk voor stuk topattracties van Gauteng.

Vooral dankzij de historische steden Johannesburg en Pretoria heeft Gauteng heel veel te bieden als het gaat om shoppen en amusement vanwege een netwerk van winkelcentra, casino's, vlooienmarkten en winkels buiten het centrum.

Beide steden bieden onderdak aan diverse musea, waaronder het Hector Pieterson Museum, Apartheid Museum, Constitution Hill, Museum of Military History, Pretoria Art Museum en het Museum Africa.

In Johannesburg en Pretoria vinden we ook diverse theaters en schouwburgen als platform voor authentieke Zuid-Afrikaanse muziekvoorstellingen, toneel, ballet en hilarische lokale comedies.

Soweto is een bijzonder populaire bestemming in Gauteng. Dat heeft grotendeels te maken met haar centrale rol in de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijd, maar ook met haar unieke aanbod van culturele evenementen. Avonturentoerisme komt ook op gang en bij de iconische Orlando Towers van Soweto kunnen bezoekers bungeejumpen en powerswingen.

Aan de buitenranden van deze bruisende metropolen maken de hoge gebouwen plaats voor de Highveldgraslanden die zich uitstrekken tot aan de grenzen van de provincie.

In Johannesburg strekt het Highveld zich naar het zuiden uit tot de regio Sedibeng en het watersportmekka van de rivier de Vaal; in westelijke richting tot de populaire Cradle of Humankind, Sterkfonteingrotten en het lieflijke plattelandsdorpje Magaliesburg.

Bij Pretoria loopt het Highveld door tot de toeristische regio Dinokeng. Hier vinden we de typische mijnwerkersplaats Cullinan met zijn rijke diamanthistorie, en golvende savannes met een aantal wildparken.

Naast een townshipexcursie kunnen bezoekers van Gauteng ook genieten van andere culturele belevenissen zoals het Credo Mutwa Cultural Village in Soweto, de Heia Safari Ranch in Muldersdrift en het Zuluka Tribal Village net buiten Pretoria.

Shoppen is zo ongeveer een must; bij Sandton City, Rosebank Mall en Nelson Mandela Square is een groot aantal voortreffelijke curioshops te vinden. Op het Nelson Mandela Square staat een kolossaal standbeeld van de vrijheidsstrijder; een geweldige plek voor foto's en een lunch.

More information

Joburg Tourism Company
Joburg Tourism Company
Gauteng Tourism Authority

Reistips & planningsinformatie

Contact

Gauteng Tourism Authority:

Tel.: +27 (0) 11 639 1600

Johannesburg Tourism Authority:

Tel.: +27 (0) 11 214 0700

Tshwane Tourism Authority:

Tel.: +27 (0) 12 328 5961

Hoe kom je er?

Vlieg rechtstreeks vanuit een van de grote steden in Zuid-Afrika naar OR Tambo International Airport in Johannesburg. Als u zelf rijdt, neem vanaf Durban dan de autoweg N3 naar Johannesburg; vanaf Kaapstad neemt u de N1 richting Johannesburg.

Beste tijd om ZA te bezoeken

Gauteng is een bestemming voor het hele jaar. In de periode van lente tot herfst (september tot mei) is het heerlijk warm weer, met hete zomerdagen die vaak voor regen zorgen. In de winter is het weer zacht, hoewel de ochtenden en avonden heel koud zijn.

Tours

Excursies rondom de vrijheidsstrijd, bijvoorbeeld naar het Hector Pieterson Museum en het Nelson Mandela House in Soweto; CBD-trips in Johannesburg waaronder het Origin’s Centre Museum, Apartheid Museum, Museum Afrika, Newtown en Constitution Hill; excursies naar de Cradle of Humankind inclusief bijvoorbeeld de Sterkfonteingrotten, Maropeng Visitors Centre en Wonder Cave.