logoleft

Gezinnen en kinderen

Zuid-Afrika is een perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin, waar voor kinderen van alle leeftijden van alles te beleven valt. Zo kun je er de kick beleven om dieren in het wild te zien, zijn er heerlijke stranden, leuke themaparken, en diverse sportvoorzieningen en kun je er allerlei avontuurlijke activiteiten ondernemen.

 

Kindvriendelijke faciliteiten zijn in heel Zuid-Afrika te vinden. Hotels bieden bijvoorbeeld kamers met tussendeur, driepersoonsbedden, kinderbedjes, babysitters en kinderstoelen

en speciale kindertarieven. Ook accommodaties op basis van zelfvoorziening behoren tot de mogelijkheden, zoals cottages en appartementen met meerdere slaapkamers.

 

In het hoogseizoen, waarin de meeste Zuid-Afrikanen hun jaarlijkse vakantie vieren (met name in december), worden er in de kustplaatsen allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd, draaien er in de bioscopen de nieuwste familiefilms en zijn er speciale theatervoorstellingen zoals de jaarlijkse pantomime in het Civic Theatre in Johannesburg.

 

Themaparken, zoals uShaka Marine World in Durban, Gold Reef City in Johannesburg en Ratanga Junction in Kaapstad, zijn fantastische attracties voor de kinderen in

Zuid-Afrika, evenals het Two Oceans Aquarium, ook in Kaapstad. Sun City heeft zichzelf gerestyled tot een gezinsvriendelijk resort met populaire waterattracties in de Valley of the

Waves en allerlei attracties met dieren. In het hele land zijn uitstekende dierentuinen, vogelparken, krokodillenfarms en reptielenparken te vinden. Sommige particuliere game lodges zijn wellicht niet toegankelijk voor kinderen onder 12 jaar, maar de nationale parken zijn een perfecte bestemming voor als u met het hele gezin op vakantie bent in Zuid-Afrika.

 

Gaat u tijdens uw verblijf in Zuid-Afrika ook met de auto op pad, dan vindt u langs de nationale wegen tal van "pitstop"-voorzieningen, zoals benzinestations, restaurants en toiletten.

Zuid-Afrikaanse familierestaurants bieden speciale kindermenu's en zorgen er met kleurboeken en -potloden voor dat de kleintjes zich niet hoeven te vervelen terwijl ze op hun eten zitten te wachten.

Babyvoeding, melk en luiers zijn uiteraard gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Mits van tevoren aangevraagd, kunnen autoverhuurbedrijven voor kinderzitjes zorgen en

luchtvaartmaatschappijen voor een wieg.