logoleft

Binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika

Lokale vluchten in Zuid-Afrika

Binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika

Dankzij de vele binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika beweegt u zich snel en efficiënt door het land en kunt u genieten van alle toeristische bestemmingen en highlights. Diverse maatschappijen bedienen het land; de service gaat van business- en economy classtickets tot budgetvriendelijke plaatsen zonder franje.

De Zuid-Afrikaanse binnenlandse vluchten bieden toegang tot vrijwel alle uithoeken van het land. De binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika gaan naar alle grote steden en er zijn tientallen kleinere vliegvelden die ook chartervluchten afhandelen.

In Zuid-Afrika zijn de binnenlandse vluchten relatief kort en probleemloos; ze kunnen rechtstreeks online worden geboekt via de maatschappij zelf of via reserveringsagenten in de hele wereld.

Het binnenlandse vliegverkeer in Zuid-Afrika omvat de belangrijkste routes tussen Johannesburg, Kaapstad en Durban; de vluchten gaan naar OR Tambo International Airport, Kaapstad International Airport en Durban International Airport.

De binnenlandse vluchten dekken tevens de meest populaire toeristische routes in het land en gaan van de grote steden naar de kleinere vliegvelden van Upington, Margate, Mthatha, Pietermaritzburg, Richards Bay, Hoedspruit, Phalaborwa, Kimberley, Pilanesberg, Bloemfontein, Port Elizabeth, East London, Lanseria, George en Nelspruit.

Zeven binnenlandse luchtvaartmaatschappijen bedienen het land, waaronder South African Airways (SAA) en zustermaatschappijen Airlink en South African Express; British Airways (geëxploiteerd door Comair); en de goedkope vliegmaatschappijen Mango, 1Time en Kulula.com.

De luchtvaartmaatschappijen exploiteren verschillende routes; SAA, Airlink, Express en British Airways vliegen tussen de grote steden en de meeste kleinere vliegvelden, terwijl de budgetvriendelijke maatschappijen alleen de routes tussen de grote steden en Port Elizabeth, George, Lanseria en Nelspruit exploiteren.

SAA, Airlink en Express vliegen ook naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika en zorgen zo voor prettige aansluitingen op het vliegverkeer vanuit de grote Zuid-Afrikaanse steden.

De grotere luchtvaartmaatschappijen hebben aan aanbod van stoelen met reguliere service aan boord. De budgetvriendelijke maatschappijen bieden uitsluitend economystoelen aan, waarbij hapjes en drankjes aan boord kunnen worden gekocht.

Voor alle binnenlandse vluchten dient u minstens 1 uur voor vertrek in te checken. Op alle luchthavens gelden - naast het gebruikelijke veiligheidsprotocol van de luchtvaartmaatschappijen - de standaardveiligheidsmaatregelen.

More information

Airports Company South Africa (ACSA)
British Airways Comair flight information
Kulula.com flight information
South African Airways (SAA)

Reistips & planningsinformatie

Contact

Kulula.com: +27 11 921 0111; bookings@kulula.com

1Time: +27 11 928 8000; info@1time.co.za

Mango: +27 11 978 1111; enquiries@flymango.com

South African Airways: +27 11 978 1111; help@flysaa.com

SA Airlink: +27 11 978 5313; info@flyairlink.com

SA Express: +27 11 978 5577; reservations@flysax.com

British Airways: +27 11 921 0111; badomesticregional@comair.co.za