logoleft

Reizen per bus in Zuid-Afrika

Rijd eens met een bus door het landschap

Reizen per bus in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is de bus een populair transportmiddel voor zowel lokale als internationale bezoekers. Er kan een keuze worden gemaakt uit verschillende busmaatschappijen, die standaard- en luxe ritten aanbieden. Veel trajecten gaan ook over de grens met omringende landen, zodat u er een authentieke Afrikaanse reiservaring van kunt maken.

Een busreis door Zuid-Afrika is een geweldige manier om het land te bekijken. In Zuid-Afrika zijn de bussen comfortabel en ze hebben de gebruikelijke voorzieningen aan boord. Sommige bussen beschikken zelfs over speciaal ontworpen slaapstoelen om uw reis nóg aangenamer te maken.

Het toeristische busverkeer in Zuid-Afrika wordt grotendeels geëxploiteerd door Greyhound, Autopax en Intercape. Het busverkeer biedt ook mogelijkheden voor uitstapjes naar omringende Afrikaanse landen, aangezien veel lokale organisaties routes door heel Zuid-Afrika exploiteren.

Autopax is zo'n busmaatschappij; de merken Translux en City-to-City vallen ook onder haar vleugels. De organisatie bestrijkt meer dan 100 binnenlandse bestemmingen plus een aantal Afrikaanse trajecten.

Translux is een busmaatschappij voor luxe intercityvervoer. Het aanbod omvat luxe enkel- en dubbeldeksbussen compleet met audio- en visueel entertainment aan boord, stoelen met slaapstand, airconditioning, leeslampjes, verwarming en sanitaire voorzieningen.

City-to-City is een semiluxe busdienst die tussen alle belangrijke centra in Zuid-Afrika rijdt, inclusief Lesotho, Malawi, Mozambique, Swaziland, Zambia en Zimbabwe.

Intercape beschikt over een van de grootste regionale intercity-infrastructuren en staat elke dag garant voor 38 routes door heel Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique en Botswana. De busvloot omvat 49 luxe dubbeldekkers en 15 enkeldeksbussen.

Sleepliner en Mainliner zijn de twee merken van de busmaatschappij. De luxe Sleeplinerdienst omvat geïmporteerde bussen van absolute topklasse, met - als enige in het land - speciaal ontworpen slaapstoelen. De bussen zijn voorzien van airconditioning, audio- en visueel entertainment plus toiletten; er is personeel aan boord voor toezicht.

De Mainlinerbussen hebben standaardstoelen en verder soortgelijke voorzieningen als de Sleeplinerdienst. Deze busdienst rijdt tussen alle belangrijkste Zuid-Afrikaanse steden en Mozambique, Botswana, Namibië en Zimbabwe.

Greyhound onderhoudt een uitgebreid landelijk netwerk tussen de belangrijkste metropolen en steden. De luxe bussen zijn uitgerust met airconditioning, stoelen met slaapstand, audio- en visueel entertainment en toiletten; op sommige routes is toezichthoudend personeel aan boord.

Voor lowbudgetreizigers is de Baz Bus een goede tip. Deze busdienst is speciaal ontwikkeld voor backpackers en rijdt op de kustlijn van Zuid-Afrika (van Kaapstad tot Sodwana). De Baz Bus is een hop-on/hop-offdienst van semi-luxe bussen met 19 zitplaatsen, die de meest populaire bestemmingen van backpackers in Zuid-Afrika aandoen.

More information

Greyhound Coach Services information
Intercape bus services information
Autopax bus service information
Baz Bus

Reistips & planningsinformatie

Contact

Greyhound: +27 11 611 8000; controlroom@greyhound.co.za

Intercape: +27 21 380 4400; info@intercape.co.za

Autopax: +27 11 774 3333

Baz Bus: +27 21 439 2323; info@bazbus.com