logoleft

Gemeenschapsprojecten voor toerisme

Zuid-Afrikaanse gemeenschapsprojecten voor toerisme zijn geïnspireerd door Nelson Mandela's erfenis van morele standvastigheid. Op die manier kunnen plaatselijke en internationale reizigers iets van zijn bevlogenheid meenemen en de zuidpunt van Afrika - op kleine of grote schaal - ten goede verbeteren.

De omvang van vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika is duizelingwekkend. Er is een groot scala aan plaatselijke en internationale organisaties die geweldige gemeenschapsprojecten voor toerisme door het hele land opzetten.

Als meer dan een paar dagen de tijd heeft, zou Bulungula Lodge in Oostkaap uw eerste stop moeten zijn. Vanuit dit park hebben buitenstaanders toegang tot een van de armste gemeenschappen van Zuid-Afrika.

Het park is gelegen aan en van de meest afgelegen stranden van het land. Hier kunt u de hele dag bakstenen maken, graan stampen, bier brouwen of rivierkreeften vangen. Blijf gerust wat langer als u uw kennis wilt delen met de gemeenschap. Kunst, onderwijs of gezondheidszorg; alle bijdragen zijn hier welkom.

Via Calabash Tours, ook in Oostkaap, gaan vrijwilligers naar de plaatselijke scholen om les te geven en tegelijkertijd te leren van de gemeenschap. De kinderen kunnen profiteren van uw tijd en kennis; u ontwikkelt hier relaties die uw kijk op de wereld ongetwijfeld veranderen.

You2Africa biedt een ruime keuze aan gemeenschapsprojecten met kinderen. Ga eens werken in een soepkeuken, bezoek een school voor probleemjongens, ga voetballen, wissel verhalen uit en verander levens. Wezen en in de steek gelaten baby's vormen een groot probleem in Afrika. Waarom zou u niet wat tijd besteden aan zorg voor mensjes die geen enkele liefde ontvangen?

De Zuid-Afrikaanse vestiging van de internationale organisatie Voluntours biedt diverse mogelijkheden voor vrijwilligers, zowel voor behoud van wildlife als op humanitair gebied. Zo zijn er projecten voor de instandhouding van dolfijnen en haaien, naast humanitaire projecten die zijn gericht op onderwijs.

NB: welk gemeenschapsproject voor toerisme u ook kiest, zorg er vooral voor dat het geld dat u besteedt, terugvloeit in de gemeenschap. Dat doet u door uitsluitend projecten te kiezen die zich houden aan de gedragscode voor vrijwilligerswerk van Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA).

More information

Fair Trade in Tourism South Africa
Calabash Tours
Bulungula Lodge
You2Africa
South Africa Youth Travel Confederation