logoleft

Midlands Meander

Een combinatie van natuur en avontuur

Midlands Meander profileert zich met een ongekende gastvrijheid en een indrukwekkende landbouwindustrie; de bezoeker ziet hier een platteland met bravoure en adembenemend natuurschoon. Dit gebied staat bekend om haar kunst en kunstnijverheid, en het is heel bijzonder om mensen ambachtelijk bezig te zien temidden van een schitterende natuur.

Midlands Meander is een route tussen de stad Pietermaritzburg en een enorm populaire site van de Werelderfgoedlijst, het gebergte uKhahlamba-Drakensberg.

De Midlands strekken zich uit over een afstand van 80 km tussen Pietermaritzburg en Mooi River; onderweg komt u adembenemende plekken en fraai natuurschoon tegen. Het schilderachtige natuurschoon en de natuurlijke omgeving brengen lichaam en ziel tot rust; de geest wordt beziggehouden met een rijke en intrigerende historie die teruggaat tot de jaren rond 1800.

Deze route is in 1985 ontstaan; toen kwam een aantal pottenbakkers en wevers bij elkaar om een kunst- en kunstnijverheidsroute op te zetten. De route omvat ook originele architectuur, die in deze regio veel voorkomt. Ook voor de actieve bezoeker is Midlands Meander ideaal: paardrijden, hiken en vissen, naast allerlei andere mogelijkheden om deel te nemen aan typische activiteiten van het platteland.

De bezoekers van de Midlands kunnen de bossen, landbouwgebieden en schilderachtige dorpjes in dit gebied verkennen, genieten van zelfgemaakte kaas en hun dorst lessen met plaatselijk gebrouwen bier. Kunstliefhebbers kunnen zien hoe kunstenaars unieke Afrikaanse objecten maken, en ze kunnen uiteraard wat werk kopen en mee naar huis nemen.

Midlands Meander is de grootste kunst- en kunstnijverheidsroute van Zuid-Afrika en tevens een van de meest succesvolle, met meer dan 215 bedrijven in de sectoren kunst en kunstnijverheid, hospitality, erfgoed en ecotoerisme.

Bij de Midmar Dam vinden verschillende evenementen plaats zoals de Midmar Mile Swim, naast activiteiten als windsurfen, zeilen, roeien en kanovaren. Dit ongelooflijke traject ligt op slechts een uur gaans vanaf Durban en ongeveer 4,5 uur vanaf Johannesburg.

More information

Midlands Meander
KwaZulu-Natal Tourism Authority
Pietermaritzburg Tourism