logoleft

De prachtige stranden van Kaapstad

Zand, surfen en zonsondergang

De geweldige stranden van Kaapstad leveren een bijdrage aan de wereldwijde faam van de Moederstad. Van de trendy kust bij Clifton en Camps Bay tot aan het warme zwemwater van False Bay; als u van surfen en zand houdt, vindt u in Kaapstad altijd precies úw strand.

Aan de Atlantische kust van Kaapstad compenseren de brede zandstranden, schitterende uitzichten en vlammende zonsopgangen de prikkelende zeetemperatuur waar de stranden van Kaapstad om bekend staan. Het water mag dan koel zijn, de 4 stranden van Clifton behoren tot de meest populaire van Kaapstad en trekken een trendy publiek aan dat dol is op zonnebaden, volleyballen en gewoon wat rondhangen met vrienden.

Het nabijgelegen strand Camps Bay is de weekendfavoriet van Kaapstad; aan de rand vinden we trendy eetgelegenheden en er is altijd veel publiek. Een stukje verderop vinden we Llandudno, een paradijs voor surfers dat wordt omringd door enkele van de duurste panden van de stad, en Sandy Bay, waar badkleding niet eens verplicht is.

Het warme water van de Indische Oceaan bij False Bay is geschikter om te zwemmen. Muizenberg staat het best bekend van deze stranden, waar veelkleurige strandhokjes in Victoriaanse stijl de sfeer oproepen van een wat hoffelijke periode.

In het nabijgelegen Simonstown vinden we enkele goede Kaapstadse stranden; dit is een van de oude Kaapse nederzettingen, met een sterk maritiem verleden, dat ook is afgespiegeld in diverse maritieme musea en monumenten in de stad.

Als de wind opsteekt aan de stranden in Kaapstad, trekken de mensen naar Boulders Beach, dat wordt beschermd door grote ronde rotspartijen en waar een beschermde kolonie Afrikaanse pinguïns woont.

Andere populaire stranden van Kaapstad zijn Noordhoek Beach, altijd goed voor een lange wandeling en populair bij surfers en kitevliegers, Kommetjie Beach, nog een populaire ontmoetingsplek voor surfers en Blouberg Beach, dat een schitterend uitzicht over de baai op de Tafelberg biedt.

More information

Cape Town Tourism
The Blue Flag Beach Programme