logoleft

Noordelijk deel van Kruger National Park

Bezoek Pafuri, een geweldig wildgebied in Kruger National Park  

Kruger National Park is méér dan groot wild. Het park omvat wildgebieden met geweldig natuurschoon, waar u unieke bossen ontdekt, de meest fantastische vogels spot en sporen van de eerste mens aantreft.

Het noordelijke deel van Kruger National Park is een gebied met een unieke biodiversiteit. Dit is een van de weinige plekken waar bossen met koortsbomen naast wouden met kolossale baobabs groeien. Deze bomen staan langs de oevers van de rivieren Limpopo en Luvuvhu; tussen de massieve, donkerbruine stammen van de baobabs staan de slanke, bleke en lichtgevende groene stammen van de koortsbomen zacht te glimmen. U kunt zich gemakkelijk verplaatsen in een verhaal van de gebroeders Grimm, met om elke hoek een heks of fee.

Als u verblijft in Pafuri Camp, een van de private lodges van Kruger National Park, bevindt u zich in het land van de voorouders van de Makuleke, de mensen die - in een partnerschap met Wilderness Safaris - optreden als beheerders en exploitanten van dit gebied met een woeste schoonheid. Het personeel ter plaatse wordt opgeleid en gestimuleerd door ervaren gidsen en servicemedewerkers vanuit heel Afrika.

Uw vogelgids ziet net zo gemakkelijk een dwarrelend veertje als u de straten in uw buurt kent. Bent u op zoek naar dat ene vogeltje? Uw gids vindt het, lokt het met zijn eigen persoonlijke roep en u hoeft het diertje alleen nog maar af te vinken op uw lijst. We noemen slechts enkele bijzondere vogelsoorten: de kroonarend, lelvliegenvanger, Bohms gierzwaluw en - uiteraard - de schuwe en veel gezochte Pel's visuil. De Big Five - leeuw, olifant, luipaard, neushoorn en buffel - zijn aanwezig en u zult overal olifanten tegenkomen.Meer dan miljoen jaar geleden liep de Homo erectus hier rond. U krijgt vuistbijlen uit het Stenen Tijdperk te zien, en niet uitgegraven fossielen van dinosaurussen.

Crooks' Corner, dat Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe met elkaar verbindt, was ooit een trefpunt van schurken. En in de winter, als Limpopo droog is, konden ze gemakkelijk van het ene land naar het andere gaan en daarbij de kuddes olifanten ontwijken die een modderbad aan het nemen zijn langs de bermen.

More information

South African National Parks (SANParks)
The Kruger National Park
Wilderness Safaris
Limpopo Tourism Authority