logoleft

Interactieve wijnexcursies

De beste tips voor interactieve wijnexcursies

Door een interactieve wijnexcursie komt de geïnteresseerde reiziger persoonlijk in contact met de maker van zijn of haar favoriete drankje. Een praatje met de kinderen van de medewerkers van de wijngaard, of nippen en spugen, samen met onderscheiden wijnmakers; afhankelijk van uw smaak en voorkeur is er altijd een excursie op maat.

De reiziger die de pracht van de Kaapse wijngebieden wil ontdekken, kan kiezen uit duizenden arrangementen. Een wijnexcursie kan wat onpersoonlijk zijn. Wilt u echt in contact komen met de mensen die de wijn maken? Overweeg dan onderstaande opties.

Fiona MacDonald is een voormalige redactrice van Wine Magazine. Haar contacten zijn dus voortreffelijk en binnen de wijnwereld kan ze alle deuren voor u openzetten. Haar excursies zijn bedoeld voor mensen die al het nodige van wijn weten; verwacht dus géén stoomcursus over de productie van wijn. In plaats daarvan organiseert Fiona excursies met een blik achter de schermen en persoonlijke ontmoetingen met gerenommeerde wijnmakers. Zij heeft een goede kijk op minder bekende, aanstormende wijngaarden en wijnmakers. Wijn proeven uit het vat , samen met de wijnmaker, is een vast onderdeel van het programma.

John Ford van Adamastor and Bacchus is een ware legende als het gaat om wijnlunches. Hij verzorgt culinaire wijnexcursies, vooral naar de wijnhuizen met de beste restaurants en/of culinaire ingrediënten. De trips worden individueel opgezet, maar u kunt denken aan excursies naar wijngaarden in de klasse van Buitenverwachting en Klein Constantia. Kom vooral niet met een volle maag!

Vineyard Ventures is de oudste en meest gevestigde wijnreisorganisatie van de Kaap. De organisatie verzorgt wijnexcursies op maat en u kunt rekenen op een privé-excursies naar wijnkelders en proeverijen bij private, eersteklas wijnproducenten.

Bij interactieve wijnexcursies komt slechts één aspect van de werkwijze van een wijnboerderij de orde. De Pebbles Project/Wine Desk Wine Tour is gericht op de gepassioneerde wijntoerist die méér wil beleven dan alleen maar de geweldige wijnen van Zuid-Afrika. Bij deze excursie komt u in contact met het Pebbles Project, een liefdadigheidsinstelling die kinderen in de wijngebieden steunt. Deze excursie omvat bezoeken aan drie wijnboerderijen met traditionele proefsessies; als bezoeker kunt u zich op elke boerderij echter ook eens goed verdiepen in de crèches en clubs voor naschoolse activiteiten.

More information

Main Ingredient
Vineyard Adventures
Wine Desk
The Pebbles Project