logoleft

Wellness op Afrikaanse basis

Zuiver Afrikaanse magie

Wellness op Afrikaanse basis is bijzonder populair in spa's door het hele land heen. Onze lokale spa's hebben geen inspiratie gezocht op andere continenten, maar zijn teruggegaan naar de roots. Resultaat: een pakket van unieke verwennerijen en behandelingen, geïnspireerd door de heilige kennis die we op onze geboortegrond hebben gevonden.

Voor wellnessbehandelingen op Afrikaanse basis kunt u terecht bij een aantal topspa's door het hele land, waaronder Fordoun, Mangwanani en Falaza.

Fordoun Hotel & Spa, gelegen aan Nottingham Road in de KwaZulu-Natal Midlands, staat bekend om haar Afrikaanse behandelingen. Hier vinden we dokter Elliot Ndlovu, een traditionele Afrikaanse genezer, die zowel inyanga (medicinaal genezer) is als sangoma (spiritueel genezer). De wijsheid en genezende kracht van Afrika brengt hij over op de bezoekers van deze spa.

In de tuin van Elliot staan meer dan 120 verschillende soorten geneeskrachtige planten. Er zijn twee Afrikaanse behandelruimten en de spreekkamer van Elliot, alle drie ontworpen en gebouwd in Zulu-stijl. In Fordoun Spa worden de groene en rode series Ndlovu toegepast, gebaseerd op de planten die bij traditionele genezing worden gebruikt. Een van de behandelingen is de Umhlonyane-massage; deze is vergelijkbaar met een Zweedse massagetechniek, maar wordt gecombineerd met massageolie met Artemesia Afra (Umhlonyane).

Mangwanani Private African Day Spas is ook een spa waar Afrikaanse behandelingen worden aangeboden. Dit wellnesscentrum kent een vestiging in het Sibaya Casino & Entertainment Kingdom aan de populaire noordkust van KwaZulu-Natal, plus verschillende spa's door het hele land.

Tot de behandelingen behoren de aloude Afrikaanse genezings- en relaxtherapie voor hoofd en nek, de traditionele African Royal Hand Gift (van vingers tot elleboog) en de Full Spa Body Works, compleet met energiegevende bodypeeling met Afrikaans Mielie Meal (maïs).

Het Falaza Game Park and Spa, grenst aan de site van de Werelderfgoedlijst iSimangaliso en ligt ook dicht bij het befaamde Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve; ook in deze spa worden traditionele Afrikaanse behandelingen gegeven. Voordat de geïndividualiseerde behandeling begint, wordt de klant eerst naar de ontspanningsruimte gebracht, waar hij of zij een traditionele izinyawo-reiniging ("voetgeschenk") ondergaat. De voeten worden gereinigd in een schaal met warm water met een mix van jeneverbessen, mandarijn en blauwbergsalie. Daarna worden ze ingepakt in een koel, verfrissend en verzachtend voetenmasker.