logoleft

Ongewone gezichtsmaskers

Huidverzorging, maar dan net anders ...

Tot de ongebruikelijke gezichtsmaskers die diverse spa's en salons in Zuid-Afrika aanbieden behoren allerlei verwennerijen: chocolademaskers, maskers op druivenbasis, Afrikaanse regendruppelbehandelingen, vochtinbrengende behandelingen met sheaboter en nog diverse andere opties om de teint en uitstraling van de huid te verjongen.

Verschillende Zuid-Afrikaanse spa's en schoonheidssalons verzorgen deze ongewone gezichtsmaskers. Een aantal van die gezichtsmaskers is gebaseerd op natuurlijk fruit, kruiden en groenten; andere zijn puur decadent.

Afhankelijk van de spa of salon die u bezoekt, lopen de gezichtsmaskers sterk uiteen. Het Serenite Wellness Centre in Century City, Kaapstad, staat bekend om haar gezichtsmaskers, waaronder het balans-, voedende- en vochtinbrengende masker, stuk voor stuk met pinotage. De pinotagedruif (een typische Zuid-Afrikaanse druivensoort) wordt gebruikt in een gezichtsmasker met druivenpitten, dat uw huid een zacht en soepel gevoel geeft.

Librisa Spa in het Mount Nelson Hotel in Kaapstad biedt het Boutique-gezichtsmasker, waarvoor een mengsel van botanische extracten en kruiden wordt gebruikt. De behandeling begint met een reiniging met anjermelk, gevolgd door peeling met granaatappel en rozebottel; het hoogtepunt is het masker van kwee en organische honing om de glans van de huid te herstellen. U kunt ook kiezen voor de African Goddess Facial, een herstellende gezichtsbehandeling met een mengsel van jasmijn- en marula-olie.

Als u in Ulusaba Private Game Lodge in de bush verblijft, is het een prettige wetenschap dat u kunt genieten van de Africology Balancing Rose Facial, die de fijne lijntjes in uw gezicht effent. In Kievits Kroon, bij Pretoria, is de favoriete behandeling het reinigende chocoladegezichtsmasker; het herstelt de circulatie en laat een rozig gevoel na. En in Soul Khaya Spa bij Lanseria, buiten Johannesburg, kunt u genieten van de Shihrodhara, een ayurvedische behandeling, waarbij kruidenolie zachtjes over "het derde oog" wordt gegoten om u een weldadig gevoel te bezorgen en de circulatie te verbeteren.

Huidbehandeling staat in Zuid-Afrika op een hoog peil, dus als u eens wat jaartjes wilt afschudden, bent u hier aan het juiste adres.

More information

Serenite Wellness Centre
The Soul Khaya Spa
Mount Nelson Hotel
Kievits Kroon Ulusaba Spa