logoleft

Vinotherapie

Pulp Friction-massage

Vinotherapie is bijzonder populair in sommige uitgelezen spa's in Westkaap. Waarom zou u het niet eens proberen? Bijvoorbeeld de standaardbehandeling van Constantia Uitsig, Les Aromes Du Vin, of de Secret Vintage Experience van Mount Nelson Librisa Spa. Laat u inspireren door behandelingen die zijn doordrenkt van chardonnay, pinotage en merlot.

Het concept van de vinotherapie is een relatief nieuwe trend in Zuid-Afrika, maar is in Europa al jarenlang ingevoerd.

In principe worden bij deze "wijntherapie" de velletjes, zaden en steeltjes van de druiven op allerlei manieren gebruikt. Op het menu staan onder andere gezichtsbehandelingen, parfumeren van het lichaam, massages en scrubs. De anti-oxiderende eigenschappen van druiven dragen sterk bij aan het ontgiften van het lichaam, terwijl de polyfenol (in de druivenpitjes) meehelpen om vrije radicalen te bestrijden.

In Zuid-Afrika wordt heel creatief omgesprongen met vinotherapie. Onder de naam Vine Secret Vintage Experience biedt Librisa Spa in het Mount Nelson Hotel in Kaapstad een speciale top-tot-teen vinotherapie, compleet met peeling, omwikkeling, massage en een gezichtsbehandeling. Hiervoor worden de druiven gebruikt die in de nabijgelegen wijngebieden worden geteeld.

De spa bij Constantia Uitsig biedt een standaardbehandeling met de naam Utsig Les Aromes Du Vin; hiervoor wordt de eeuwenoude traditie van wijn mengen gecombineerd met de wetenschap van de aromatherapie. Voor de peelingbehandeling wordt specifieke wijnstokschors gebruikt, naast suiker, kruidnagelen en jeneverbessen, gevolgd door een aromatherapiemassage met speciaal geselecteerde oliën die bij de wijn passen. Deze behandeling is samengesteld door de wijnmakers van Constantia Uitsig en de therapeuten van de spa.

Voor de behandeling rondom de Zuid-Afrikaanse vinotherapie wordt ook gebruik gemaakt van onze eigen pinotagedruif. Bij de Serenite Wellness Centres in Century City en Franschhoek kunt u genieten van een Pinotage Embalming Ritual of het arrangement Heard it Through the Grapevine eens uitproberen; het omvat een gezichtsbehandeling met pinotage van 60 minuten, een eveneens 60 minuten durende body polishingbehandeling met pinotage, een body balancebehandeling plus voetmassage.

Het onlangs geopende Sante Winelands Hotel and Wellness Centre, gelegen op een 160 hectare grote wijnboerderij in Drakenstein Valley, biedt een peelingbehandeling met pinotage en kalk, een Elixir-waterbad en Aromavine-ontgiftingsmassage, beide ook weer met pinotage. Bij deze spa vindt u ook een vijfsterrenhotel en de Sommerlier, een eersteklas restaurant.

Dus, als u weer naar Westkaap gaat, vergeet dan niet om een vinotherapie te reserveren. Schroom vooral niet om de sessie af te sluiten met een paar glazen chardonnay.

More information

Constantia Uitsig
Mount Nelson Hotel
Serenite Wellness Centre
Santé Winelands Hotel and Wellness Centre