logoleft

Äldre

Tack vare medicinska framsteg lever människor längre vilket innebär att äldre personer nu utgör en stor turistmarknad.  Resurser för äldre i Sydafrika får därför alltmer uppmärksamhet.

Medicinsa myndigheter rekommenderar ett antal förebyggande åtgärder för att se till att du får en semester i Sydafrika som passar äldre personer.  Här följer några av tipsen.

Planera resan i god tid och välj en resplan som inte går alltför fort.
Gör en medicinsk undersökning före avresan och få de läkemedel du behöver.
Fundera över om det krävs några vaccinationer eller förebyggande behandlingar inför resan och ta dessa i god tid.
Om du är sjuk undersöker du vilka medicinska inrättningar som finns tillgängliga.  Det finns en mängd specialiserade inrättningar i vårt land som gör att du kan njuta av din semester i Sydafrika.
Teckna för säkerhets skull en omfattande sjukförsäkring med villkor för hemtransport vid sjukdom.
Kom i form inför semestern.
Packa smart och tänk på väderförhållanden. Ta med en första hjälpen-låda med huvudvärks- och magtabletter.  Förbered dig på den afrikanska solen.

Tänk på att röra lite på dig på flyget så att du håller igång cirkulationen.  De flesta flygbolag har exempel på övningar som du kan göra på din plats i flygmagasinen.  Drick vatten för att förhindra uttorkning.  Ta med dina mediciner som handbagage (ifall din resväska kommer på villovägar).

Ta det lugnt på semestern och vila ordentligt.  Ät och drick med eftertanke.

I Sydafrika finns en rad moderna sjukhus som gör landet till ett tryggt semesterval för äldre.  Om det skulle bli jobbigt att gå längre sträckor går det att ordna med rullstol i köpcenter, på flygplatser och turistattraktioner, men ring i förväg.  Äldre personer har ibland rabatterade priser vid uppvisande av legitimation, vilket gör din semester i Sydafrika prisvärd.