logoleft

Bästa tiden att besöka Sydafrika

Det är inte enkelt att välja när man ska åka till Sydafrika.  Landet är trots allt berömt för sitt soliga väder och relativt varma vintrar. 

Det kan vara klokt att fundera på vad du vill göra och se och när turistsäsongerna i Sydafrika är.  Om du exempelvis är en inbiten fågelskådare så ligger landet längs fåglarnas flyttväg från norr i mitten av oktober till november.  Om du är intresserad av blomstersäsongen i Kapstaden besöker du området när vinterns regn är över och vid första vårtecknet, närmare bestämt i augusti och september. Om du ska på viltsafari är den bästa tiden att åka mellan juli och september när det är som störst chans att få se djuren och när det är parningstid.

Du kan även ta hänsyn till de större semestersäsongerna i Sydafrika när skolorna har stängt och familjerna beger sig mot kusten.  Den livligaste perioden är från mitten på december till början av januari i samband med helgerna.  Mitten av vintern är också en tidpunkt då lokalbefolkningen ger sig ut på jakt efter varmare väder.  Du hittar semesterfirare på resmål som Durban och Kapstaden, men de för även ofta med sig en hel del uppståndelse runtomkring.

Om du är ute efter spänning och äventyr finns det ett antal aktiviteter som passar bäst efter högsommaren, t.ex. dykning, vandring och surfing.  Du kanske även vill planera in något större sport- eller underhållningsevenemang under din resa och dessa sker ofta under lågsäsong. Räkna inte bort vintersemestrar heller. Den sydafrikanska vintern är ungefär likvärdig med en europeisk sommar och den tropiska provinsen KwaZulu-Natal och dess fina kuststräcka erbjuder en riktigt fin solsemester.

När är bästa tiden att besöka Sydafrika? Året om.