logoleft

Familjer och barn

Sydafrika är det perfekta resmålet för personer i alla åldrar.  Du kan ha kul på stranden, se spännande djur i det fria, gå på nöjespark, sporta och ägna dig åt äventyrsaktiviteter.

Du hittar barnvänliga aktiviteter över hela Sydafrika.  Hotellen kan erbjuda närliggande rum, extrasängar, spjälsängar, babysitters, barnmatstolar vid måltiderna och barnpriser.  Alternativ för självhushåll finns också, i synnerhet anläggningar med stugor och lägenheter.

Under högsäsong när de sydafrikanska familjerna tar semester (oftast i december) brukar anläggningarna längs kusten ha underhållning för barn, filmvisning med de senaste familjefilmerna och särskilda uppträdanden som det årliga pantomimet på Civic Theatre i Johannesburg.

Nöjesparker som uShaka Marine World i Durban, Gold Reef City i Johannesburg och Ratanga Junction i Kapstaden är perfekta barnvänliga aktiviteter i Sydafrika, liksom Two Oceans Aquarium som också ligger i Kapstaden.  Sun City har gjorts om till en familjevänlig anläggning med populära vattenattraktioner i Valley of the Waves samt djurattraktioner.  Över hela landet finns det bra djurparker, fågelparker, krokodilfarmar och reptilparker. Vissa privata jaktstugor kanske inte är tillåtna för barn under 12 år. Nationalparkerna är perfekta för familjevänliga semestrar i Sydafrika.

Om din vistelse i Sydafrika innebär bilresor finns det åtskilliga rastplatser med bensinstationer, restauranger och toaletter längs vägarna.  

Familjerestauranger i Sydafrika erbjuder barnmenyer och håller barnen aktiverade med målarböcker och kritor under tiden de väntar på maten.  Barnmat, mjölk och haklappar finns det såklart gott om i de större livsmedelsbutikerna.  Du kan hyra bilbarnstolar från hyrbilsföretagen och flygbolagen tillhandahåller små barnsängar om du meddelar dem i förväg.