logoleft

South African Car Hire

South African Car Hire

Safari i egen bil

Sydafrika har en väl utbyggd biluthyrningsindustri och erbjuder fordon för alla slags resenärer.

Om du är sugen på att uppleva Sydafrikas natur bakom ratten finns det med massor av bilmodeller att välja på.

Den sydafrikanska biluthyrningsindustrin erbjuder fordon för alla slags resor. Oavsett om du letar efter en lyxig sedan eller en robust fyrhjulsdriven jeep kan du räkna med att hitta rätt bil till din resa på egen hand genom Sydafrika. Det finns gott om lokala och internationella biluthyrningsfirmor att välja på, så det här blir rena barnleken.

Sydafrikas biluthyrningsfirmor har särskilda erbjudanden till turister som vill utforska Sydafrika på egen hand. Det är enkelt och smidigt att hyra bil i Sydafrika, både på nätet och direkt på kontoret. 

I Sydafrika finns bland annat biluthyrningsfirmorna Avis, Hertz, Imperial/Europcar och Tempest. Alla dessa företag har en hemsida och kontor i de flesta stora städer samt på internationella flygplatser och vissa inrikesflygplatser i olika delar av landet.

Det finns gott om alternativ när du hyr bil i Sydafrika – allt från små budgetbilar till lyxiga sedaner som tar dig runt landet i stor stil.

Vissa biluthyrningsfirmor har även fyrhjulsdrivna bilar. Om du har planerat in terrängkörning under din semester i Sydafrika, hör med biluthyrningsfirman om de har några offroadfordon tillgängliga.

Du kan även hyra en fyrhjulsdriven bil genom en uthyrningsfirma som är specialiserad på offroadkörning. Det gäller bland annat Britz South Africa, Offroad Africa, Drive South Africa och 4x4 South Africa. De hyr även ut husvagnar och släp.

Campingbuss är ett fantastiskt sätt att uppleva Sydafrika och alla spektakulära sevärdheter. Företag som Camper Hire har specialiserat sig på uthyrning av campingbussar och lyxiga husbilar, med plats för fyra till sex personer. Boka tidigt för att vara säker på att få ett fordon som uppfyller dina behov under resan och se till att du får ett bokningsnummer med bekräftelse på datum och pris för uthyrningen.

Sydafrikanska bilar har ratten på höger sida och man kör på vänster sida av vägen. Det är lag på att bära bilbälte och olagligt att prata i mobiltelefon när man kör. Om du tänker använda mobiltelefonen, glöm inte att skaffa ett handsfreeset.

Alla hastighetsgränser i Sydafrika anges i kilometer i timmen och trafikpolisen övervakar att gränserna på landets olika vägar följs. Var noga med att alltid ha körkortet med dig och använd aktuella kartor eller GPS för att hitta rätt. Tänk på att riksvägarna är avgiftsbelagda, så ta kontanter med dig.

Avis Rent a Car: +27 11 923 3660, reservations@avis.co.za
Tempest Car Hire: +27 11 552 3900
Hertz: +27 21 935 4800, res@hertz.co.za
Imperial/Europcar Car Rental: +27 11 574 1000, info@europcar.co.za
Brits South Africa: +27 11 396 1860, info@britz.co.za
Drive South Africa: +27 21 423 1912, info@drivesouthafrica.co.za
Offroad Africa: +27 21 794 0806
4x4 South Africa: +27 21 794 3116, comms@4x4southafrica.com
Camper Hire: +27 21 794 0806

Hyra bil i Sydafrika

Hyrbil är ett fantastiskt sätt att utforska Sydafrika.

Hyr bil i Sydafrika och utforska några av landets 754 000 km vägar med magnifik utsikt.

Hyra bil i Sydafrika: Hyra personbil, fyrhjulsdriven bil eller campingbuss i Sydafrika

Det är smidigt och lätt att hyra bil i Sydafrika och det finns massor av alternativ med något för just dina behov. Läs mer om biluthyrning i Sydafrika