logoleft

Kwa-Zulu Natal

Stränder, slagfält och bergsbrytning

I provinsen KwaZulu-Natal är mångfalden stor och här har du möjlighet att få några av Sydafrikas mest unika turistupplevelser.

KwaZulu-Natal har ett unikt historik- och kulturarv och en överdådig natur och besökarna erbjuds ett stort och varierat utbud av aktiviteter och attraktioner.

Sydafrikanska KwaZulu-Natal är en fantastiskt naturskön plats. Som turistmål är provinsen svårslagen med bergen, inlandet, de ofördärvade stränderna och den naturliga skönheten i kombination med det rika kultur- och historiearvet.

"KwaZulu-Natal rymmer många underverk. Kombinationen av vackra bergslandskap, böljande inland, vildmark och stränder gör att KwaZulu-Natal kan erbjuda besökarna en mycket fascinerande upplevelse. Allt detta förstärks av historiken bakom Zulufolket och krigen som utspelat sig här, vilka fullbordar bilden av KwaZulu-Natals förförande lockelse.

KwaZulu-Natal, Sydafrika, är Zulufolkets rike och hemvist åt den mäkta afrikanska zulustammen. Zulufolket har vunnit stort erkännande för sin militära taktik som introducerades av kung Shaka och som med framgång användes i krigen mot boerna (holländsktalande bönder) och britterna.

Som besökare har du har oändliga möjligheter att fördjupa dig i zulukulturen i byarna runtom i provinsen, och om du vill återuppliva krigen mellan Zulu, boer och britter finns vidsträckta krigsrutter.

KwaZulu-Natals kulturarv innefattar också San (bushmen) med tiotusentals San-klippmålningar att beskåda i uKhahlamba-Drakensberg-bergen.

De fantastiska bergslandskapet är listat som världsarv, och området lockar med sina vandringsleder, promenadområden och äventyrsaktiviteter mängder av turister. Ukhahlamba-Drakensberg National Park präglas av stor biologisk mångfald, med 300 fågelarter och 48 däggdjursarter.

Bergslandskapen ger sedan plats åt de böljande kullarna i Midlands, där du kan njuta av behandlingar och nöjen i det berömda Midlands Meander. Denna turistled innefattar nästan 200 destinationer, med fokus på regionens konst, hantverk och kultur Färdas genom den vackra Valley of a Thousands Hills till Pietermaritzburg och Durban, där du – längs Freedom Route – kan lära dig mer om den frihetskamp som bland annat drivits av Nelson Mandela och Mahatma Gandhi.

Från provinshuvudstaden Durban, som för övrigt har en blomstrande indisk kultur, kan besökarna utforska vackra kuststräckor med ofördärvade stränder – från Port Edward i söder till Kosi Bay i norr.

De norra delarna är också hemvist åt ett paradis för fågelskådare, Zululand; Greater St Lucia Wetland Park, ett annat världsarv; och ett flertal viltreservat som till exempel Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve på Elefantkusten."

Flyg från någon av Sydafrikas storstäder till King Shaka International Airport. Om du kommer med bil, tar du motorvägen N3 direkt till Durban. Från Kapstaden tar du motorväg N2 till Durban.

I KwaZulu-Natal är klimatet varmt, och man kan resa dit året runt. Kustområdena har heta, fuktiga somrar med mycket nederbörd. I inlandet är somrarna varma och vintrarna milda. I områdena runt Drakensberg-bergen är vintrarna dock kalla och det snöar ofta.

Den berömda Durban-maträtten "curry och kanin" (en bröd- och curryrätt); traditionell Zulu-mat i kultursamhällen; traditionellt sydafrikanskt kök i viltreservaten.

Splashy Fen-musikfestivalen i Drakensberg i april; Fort Nottingham Highland-sammankomsten i Natal Midlands i maj; den årliga sardinvandringen i maj (check); Midlands Meander Slow Food Festival i Natal Midlands i juni; Durban July Horse Race i Durban under juli; den internationella filmfestivalen i Durban i juli/augusti.

Midlands Meander i Natal Midlands; uKhahlamba-Drakensberg; Aliwal Shoal, Oribi Gorge och Lighthouse Tours på sydkusten; uShaka Marine World i Durban; rickshawturer på strandpromenaden i Durban; iSimangaliso Wetland Park; fågelskådning i Zululand; viltreservat på Elefantkusten; Battlefields-rutter; Natal Sharks Board; Freedom-rutten; indisk kulturarvstur.

Helindiskt, inklusive kryddor på marknaden på Victoria Street; Zulu-konsthantverk på marknaden på strandpromenaden i Durban och i kultursamhällen runtom i provinsen; lokala konsthantverk och hemgjorda godsaker i Midlands Meander.

KwaZulu Natal Tourism Authority: +27 (0) 31366 7500 E-post: kznta@iafrica.com
Ezemvelo KZN Wildlife: Tel. +27 (0) 33 845 1000 E-post: webmail@kznwildlife.com