logoleft

Limpopo

Big game country

Limpopo-provinsen är känd för sina storvilts- och naturreservat och sina bördiga skogar där man kan ägna sig åt storvilts- och fågelskådning och andra äventyr.

Limpopo-provinsen ligger i hjärtat av Sydafrikas norra bushveld. Provinsen är full av naturattraktioner och omges av myter och mysterier.

Limpopo Sydafrika är en destination för dem som uppskattar vilda djur och växter, och här finns många vilt- och naturreservat, däribland Kruger National Park i norr. Förutom vilt- och fågelskådning kan man här utforska kvarlevorna från gamla kulturer och den fascinerande och mytomspunna Vendakulturen.

"Limpopo Sydafrika är landets nordligaste region. Den gränsar till Moçambique, Zimbabwe och Botswana. Detta är busveldland med böljande savanner och en mycket riklig och varierad fauna, vilket gör Limpoposafierna mycket populära hos besökarna.

Limpopo är dock mycket mer än bara djur- och växtliv. Området har också en intressant forntidshistoria och ett fascinerande kulturarv som härstammar från gamla stamfolk och kungadömen.

Ett av Limpopos största dragplåster är norra Kruger National Park. Det två miljoner hektar stora reservatet dominerar provinsens östra delar och tillhör Greater Limpopo Transfrontier Park mellan Sydafrika, Moçambique och Zimbabwe.

Här finns hundratals träd-, fisk-, amfibie-, reptil-, fågel- och däggdjursarter, bland annat Afrikas Big Five. Utforska denna fantastiska, otämjda vildmark till fots eller i bil, via vandringsleder, ekoleder, jeepäventyr eller på mountainbike. Liknande aktiviteter kan upplevas i provinsens övriga drygt 50 parker och reservat.

Limpopo är känt för sina imponerande bergsområden, däribland Soutpansberg och Waterberg. Det finns ett antal turistleder och rutter som gör bergsområdena och det överdådiga växt- och djurlivet tillgängliga för besökare. Ett besök till Waterbergregionen är ett måste – i detta UNESCO-listade biosfärreservat finns bland annat uråldriga klippformationer och fantastisk natur

Provinsens rika kultur- och historiearv har fått rykte om sig att vara ett område fullt av mysterier. Här finns inte bara den legendariska regndrottningen Modjadji utan också kvarlevorna från det förlorade kungariket Mapungubwe.

Den forntida civilisationen kan återupptäckas i världsarvslistade Mapungubwe. Platsen är en del av Mapungubwe National Park som också stoltserar med järnåldersplatser, klippmålningar gjorda av Sanfolket (Bushmen) och fossiliserade dinosauriefotspår och kvarlevor i form av dinosaurieskelett.

Exempel på möjliga utflykter är Amarula Lapa, där du får se hur den populära likören Amarula Cream tillverkas, delta i äventyr i lummiga Magoebaskloof, ta en drink i världens största och äldsta baobab-träd eller kanske spela extremgolf!

Flyg direkt från Johannesburg till Polokwane.

Om du kommer i bil, kör du N1 norrut från Johannesburg och direkt till Polokwane.

Ta motorvägen N1 från Johannesburg och fortsätt norrut till Polokwane. Från Durban tar du antingen motorväg N3 till Johannesburg och sedan N1 norrut till Polokwane, eller så tar du N3 till Ladysmith och sedan N11 till Polokwane."

Limpopo är en åretruntdestination med subtropiskt klimat. På sommaren (oktober till februari) kan det bli mycket hett, särskilt i de lägre grässlättsområdena (lågveld).

Njut av det traditionella sydafrikanska köket på viltreservaten i provinsen och autentisk afrikansk mat i de olika kultursamhällena. Drick Amarula Cream …

Körsbärsblomsfestivalen i Haenertsburg, Magoebaskloof i april; Ellisras Bushveld-festival i Lephalele i juli Hoedspruit Airshow och Game Festival i Hoedspruit i juli.

Kulturmuseerna i Bakone Malapa i Polokwane och Tsonga friluftsmuseum i Tzaneen; Modjadji Cycad-reservatet; världsarvet och nationalparken Mapungubwe; Soutpansberg och Waterberg; Kruger National Park; myterna och legenderna inom Vendakulturen; luftballongsfärder över Hoedspruit; Amarula Lapa; Ribolla Open Africa Route; Waterberg Rhino Museum; African Ivory Route.

Det finns hundratals kuriositeter och souvenirer att hålla utkik efter i Limpopo, från Big Five-inspirerade gåvor i provinsens viltreservat till lokala konsthantverk. Prova Ribolla Open Africa Route om du vill hitta fantastiska, lokalproducerade produkter.

Limpopo Tourism and Parks: Tel. +27 (0) 15 290 7300 E-post: info@golimpopo.com
South African National Parks: Tel. + 27 (0) 12 428 9111 E-post: reservations@sanparks.org