logoleft

Nordväst

Vildmark och spel

Upplev en spektakulär semester genom att kombinera attraktionerna i The Lost City med förstklassig viltspaning.

I Nordvästra provinsen finns två av landets största viltreservat, ett världsarv, ett nationalarv och världens största lek- och äventyrsområde.

Nordvästra provinsen omfattar två förstklassiga viltreservat med The Big 5, världsarvet Vredefortkratern, fyndplatsen Taung, Den förlorade staden och lekområdet Valley of the Waves, ett flertal destinationer för äventyrssport och möjligheter till grottdykning.

Nordvästra provinsen i Sydafrika består till stor del av vidsträckta gräsmarker med enstaka träd samt vyer som sträcker sig till avlägsna horisonter. Provinsen innefattar två av landets största viltreservat, världens största lek- och äventyrsområde och ett världsarv.

Magaliesberg-bergen upptar det nordöstra hörnet av provinsen, medan den mäktiga Vaal-floden bildar en naturlig gräns i söder.

Det var här som professor Raymond Dart år 1924 hittade kraniet från en tidig hominid på den historiska platsen Taung, och det var i också i Nordvästra provinsen som en kolossal meteorit träffade jordens yta och bildade Vredefortkratern som i dag är ett världsarv.

Nordvästra provinsens huvudstad, Mafikeng, är mest känd för 1899 års belägring under första boerkriget och för grundandet av pojkscoutrörelsen. Ett besök på Mafikeng-museet, Kanon Kopje och Barolong Boora Tshidi Kgotla hjälper dig att lägga de historiska pusselbitarna på plats.

Dess placering i inlandet och de vidsträckta gräsmarkerna bildar den perfekta inramningen för ett antal malariafria naturreservat. Bland dessa kan nämnas Madikwe, Sydafrikas fjärde största viltreservat, samt Pilanesberg National Park – båda hemvist åt The Big 5 och många andra sydafrikanska däggdjur och fåglar.

Magaliesberg, Hartbeespoort och Pilanesberg är populära weekendresmål, där skärmflygning, vindsurfing, vattenskidåkning och vattenskoteråkning lockar många spänningssökare. Sedan har vi Wondergat, som är ett omfattande system av undervattengrottor, där många dykare finslipat sina färdigheter.

Stolt avvikande och utstickande från denna rustika scenbild ligger Sun City, världens största lek- och äventyrsplats samt The Lost City, ett afrikainspirerat arkitektoniskt mästerverk. Detta är sannerligen rätt plats för den som önskar fördriva tiden – från vågorna i Valley of the Waves och grönskan på den exceptionella golfbanan till det massiva kasino- och underhållningskomplexet."

Nordvästra provinsen har flyg- och järnvägsförbindelser med alla stora sydafrikanska städer. Det är också lätt att köra bil hit från närbelägna provinser.

Vägnätet är väl utbyggt och underhållet så det är ingen konst att köra runt på egen hand. Det går också bra att välja en guidad rundtur med buss eller minibuss.

Somrarna är mycket varma, vintrarna milda till kyliga. Men i den här delen av landet har alla årstider något att bjuda på.

Alltifrån en weekend till 2 veckor eller längre, beroende på hur grundligt du vill utforska provinsen.

Packa alltid ordentligt med solskyddsmedel och en solhatt. Bekväma promenadskor eller vandringskängor är också ett måste för de som vill utforska omgivningarna till fots.

Världsarvet Vredefortkratern, Den historiska platsen Taung; Wondergat; Magaliesberg; Hartbeespoort Dam; Pilanesberg National Park; viltreservatet Madikwe; The Lost City; Sun City

North-West Tourism Authority
Tel. + 27 (0) 18 397 1500
Fax: + 27 (0) 18 397 1660
E-post: info@tourismnorthwest.co.za

Madikwe Game Reserve
Tel. + 27 (0) 18 350 9931/2
Fax: +27 (0) 18 350 9933
E-post: madikweadmin@telkomsa.net

Pilanesberg National Park
Tel. + 27 (0) 14 555 1600
Fax: +27 (0) 14 555 5525
E-post: pilanesberg@nwptb.co.za