logoleft

Östra Kap

"Östra Kap i Sydafrika beskrivs ofta som en provins med stora ytterligheter"

"föga förvånande med tanke på att området, som gränsar till Indiska Oceanen, sträcker sig från de snötäckta topparna i södra Drakensberg till Tsitsikammas grönskande skogar."

Den naturliga mångfalden är ensam i sitt slag: I Östra Kap finns alla de 7 ekologiska zoner som förekommer i Sydafrika, och här finns 3 av landets områden för biologisk mångfald. De naturliga förutsättningarna förstärks ytterligare av den 820 km långa okuvade, snudd på vilda, kustlinjen.

Här finns en färgstark fauna och flora med bland annat Afrikas ""Big Five"" och ett rikt fågelliv, med hundratals registrerade arter och ett rikt och varierat marinliv med bland annat 27 val- och delfinarter. Östra Kap har stor kulturell och historisk betydelse och området genomsyras av historier om Xhosa-kungar, tidiga bosättare, kulturella konflikter och gränsstridigheter. Det var här som Nelson Mandela föddes, och provinsen uppmärksammas således också för sin roll som understödjare i kampen för afrikansk demokrati.

För att hjälpa besökare som vill utforska Östra Kap, finns särskilda turistrutter. Dessa uppmärksammar inte bara den naturliga skönheten och de djupa historiska rötterna, utan också ett antal attraktioner du inte får missa. Besök Tsitsikamma och gör världens högsta kommersiella bungy jump eller utforska den berömda utterleden (Otter Trail), se Sundays River Valley med världsberömda Greater Addo Elephant National Park och 120 000 hektar marinreserverat, eller varför inte göra ett stopp längs kusten med det träffande namnet Wild Coast, Nelson Mandelas födelseplats och hemvist åt Nelson Mandela Museum. Ta Frontier Country Route och se platserna där Storbritanniens längsta kolonialkrig utspelade sig eller Karoo Heartland där du kan fördjupa dig i regionens spännande geologi, bl.a. den respektingivande Valley of Desolation. Är du på jakt efter snö? Ta Friendly N6-rutten till bergen i södra Drakensberg. Vilt, vackert och fullständigt uppslukande – i Sydafrikas Östra Kap väntar en underbar värld på besökarna."

Flyg till Port Elizabeth International Airport: 5 sydafrikanska flygbolag flyger inrikes till Port Elizabeth från alla sydafrikanska storstäder. Eller så hyr du en bil från där du befinner dig.

 "Månaderna mellan september och maj bjuder på det bästa resvädret"

Den kärva Tsitsikamma-kusten i Östra Kap, Sydafrika.

I Östra Kap finns ett brett urval boendetyper, alltifrån billiga vandrarhem till femstjärniga lyxkomplex

"Östra Kap är erkänt bra på fisk- och skaldjursrätter, så en fisk- och skaldjurstallrik eller två är ett måste. På kultur- och kulturarvsrutterna kan man också besöka traditionella afrikanska byar och njuta av det genuina afrikanska köket."

"Östra Kapprovinsens Nelson Mandela Bay var en av värdstäderna för 2010 års fotbolls-VM. Här spelades åtta VM-matcher, bland annat en kvartsfinal. Turistmånaden äger rum i september varje år, med ett stort antal turistinriktade aktiviteter i hela provinsen. Varje år mellan april och juni och mellan augusti och oktober kan man åka till Karoo på en fem dagar lång måleri- och teckningssemester. Billabong Pros internationella surfingevenemang går av stapeln i juli varje år i Jeffrey's Bay."

För turistinformation, boende och turarrangörer: The Eastern Cape Tourism Board: Tel: +27 (0) 43 701 9600 E-post: info@ectourism.co.za För information om nationalparker: Eastern Cape Parks: Tel: +27 (0)43 705 4400 E-post: reservations@ecparks.co.za

Comments

Cobus Coetsee:

Good work

Guestdisqus:

Igh haben bake van oestra-kap

Cobus Coetsee:

Test

Amanda:

test

Amanda:

test

komentárový systém: Disqus