logoleft

Afrikanskinspirerade behandlingar

Äkta afrikansk magi

Skäm bort dig med en afrikanskinspirerad spabehandling

Sedan tidernas begynnelse har det afrikanska folket hämtat inspiration och läkande krafter från moder jord. Så varför inte använda detta i moderna spabehandlingar?

Afrikanskinspirerade behandlingar är det senaste på många av landets spaanläggningar. I stället för att titta på andra kontinenter har lokala spaanläggningar hämtat inspiration från den afrikanska kontinenten och tagit fram en rad unika upplevelser och behandlingar.

Afrikanskinspirerade behandlingar finns på flera av landets bästa spaanläggningar, däribland Fordoun, Mangwanani och Falaza.

Fordoun Hotel & Spa ligger på Nottingham Road i KwaZulu-Natal Midlands och är berömt för sina afrikanska behandlingar. Dr Elliot Ndlovu, som arbetar med traditionell afrikansk healing, erbjuder både inyanga (medicinsk healing) och sangoma (andlig healing) på Fordoun Hotel & Spa. Elliot överför Afrikas visdom och läkande krafter till spagästerna.

Elliots trädgård innehåller fler än 120 olika växter med läkande egenskaper. Det finns två rum för afrikanska behandlingar och dessutom Elliots mottagningsrum – allt byggt och inrett i zulustil. Fourdon Spa använder sig av Ndlovu Green- och Red Ranges-produkter, och båda är baserade på växter inom traditionell healing. Spat har bland annat umhlonyane-massage, som påminner om svensk massageteknik, fast med olja av artemisia afra (umhlonyane).

Ett annat spa som erbjuder afrikanska behandlingar är Mangwanani Private African Day Spas. De har en anläggning vid Sibaya Casino & Entertainment Kingdom på KwaZulu-Natals populära nordkust men de finns också på flera andra platser i landet.

Här finns behandlingar som uråldrig afrikansk healing och avslappning för huvud och nacke, traditionell afrikansk handbehandling (fingrar till armbåge) och komplett helkroppsbehandling med uppiggande mielie-meal-peeling (afrikanskt majsmjöl).

Falaza Game Park and Spa, som ligger i närheten av världsarvlistade iSimangaliso Wetland Park och prisade Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, erbjuder också traditionella afrikanska behandlingar. Innan behandlingen börjar tas du till relaxavdelningen där du får en traditionell izinyawo-rengöring (fotbehandling). Dina fötter tvättas i varmt vatten med en blandning av enbär, tangerin och Blue Mountain-salvia. Rengöringen följs av en sval, föryngrande och mjukgörande fotinpackning.

Besök de olika spawebbplatserna för kartor och information om hur du hittar dit.

Du kan gå på spa året runt. Se bara till att boka tid när det är högsäsong.

Tillbringa en helg eller mer på Fourdon och Falaza och en hel- eller halvdag på Mangwanani Sibaya eller någon av Mangwananis andra filialer runtom i landet.

Det finns möjlighet att stanna över på Fordoun och Falaza. Båda har utmärkta boenden.

Du kan alltid välja en spainspirerad hälsomeny. Fordoun, Falaza och Mangwanani har alla omfattande menyer – valet är upp till dig. 

Fordoun ligger längs med Midlands Meander, som är känt för sina gallerier samt konst- och hantverksbutiker. Falaza ligger längs med Elefantkusten, som är berömt för sin fantastiska viltsafari i Hluluwe-Imfolozi. 

Fordoun Hotel & Spa:
Tel: +27 (0) 33 266 6217
E-post: info@fordoun.co 

Falaza Game Park and Spa:
Tel: +27 (0) 35 562 2319
www.falaza.co.za 

Mangwanani Sibaya:
Tel: +27 (0) 86 055 0055
www.mangwanani.co.za

Afrikanska örter och växter, till exempel fynbos, buchu, marula, rooibos och många fler, används i olika afrikanskinspirerade behandlingar.

Afrikanskinspirerande behandlingar är njutning för sinne, kropp och själ

Afrikanskinspirerande behandlingar kombinerar afrikanska traditioner, medicinalväxter och uråldrig visdom med moderna kunskaper inom hälsa och friskvård på ett förträffligt sätt.