logoleft

Unusual facials

Hudvård utöver det vanliga

Njut av ansiktsbehandlingar fyllda av kreativitet

I Sydafrika finns en mängd span och salonger som erbjuder en ny typ av hudvård. Unna dig därför en ansiktsbehandling utöver det vanliga.

Unika ansiktsbehandlingar finns på en mängd span och salonger i Sydafrika och innefattar härligheter som chokladbehandlingar, vindruveinspirerade behandlingar, afrikansk regndroppsbehandlingar, fuktgivande sheasmörbehandlingar och andra unika behandlingar som motverkar ålderstecken.

Unika ansiktsbehandlingar finns på en mängd sydafrikanska span och skönhetssalonger. Vissa av behandlingarna är inspirerade av frukt, örter och grönsaker. Andra är ren och skär lyx.

Ansiktsbehandlingarna varierar mycket beroende på vilket spa eller vilken salong du går till. Serenite Wellness Centre på Century City i Kapstaden är berömt för sina pinotageansiktsbehandlingar, däribland Pinotage Balancing facial, Pinotage Nourishing facial och Pinotage Hydrating facial. Pinotage – Sydafrikas egen druva – används i masker baserade på druvkärnor och gör att huden blir mjuk och len.

Librisa Spa på Mount Nelson Hotel i Kapstaden har ansiktsbehandlingen Boutique facial, där olika botaniska extrakt och örter ingår. Först appliceras en rengöringsmjölk baserad på trädgårdsnejlika och därefter följer en peeling med granatäpple och nypon. Till sist kommer höjdpunkten – en mask gjord på kvittenfrukt och ekologisk honung som återställer din huds lyster. En annan behandling är African Goddess Facial – en stärkande ansiktsbehandling med jasmin- och marulaolja.

Om du är ute i vildmarken på Ulusaba Private Game Lodge kan du njuta av Africology Balancing Rose Facial – en ansiktsbehandling som slätar ut fina linjer. På Kievits Kroon nära Pretoria är den chokladbaserade ansiktsbehandlingen mot avgaser en favorit. Den ökar cirkulationen och ger huden mer lyster. Och på Soul Khaya Spa nära Lanseria, utanför Johannesburg, finns Shihrodhara – en ayurvedabehandling, där örtbaserad olja hälls över det ”tredje ögat” för en allmänt god hälsa och ökad cirkulation.

Hudvårdsbehandlingar i Sydafrika har verkligen utvecklats. Och vill du bli av med ett par år har du kommit rätt.

Besök de olika spawebbplatserna för kartor och information om hur du hittar dit.

Sydafrikanska span och salonger kan man besöka året om.

Priser varierar från spa till spa. Mer information finns på respektive webbplats.

Ett par timmar för äkta njutning.

Det finns olika boenden på span i Sydafrika.

Skönhetsprodukter. Håll utkik efter produktserierna Theravine och Africology.

Librisa Spa på Mount Nelson:
+27 (0) 21 483 1000
www.mountnelson.co.za 

Serenite Wellness Centre på Century City:
+27 (0) 82 658 6111
www.serenite.co.za 

Ulusaba Spa på Ulusaba Private Game Lodge:
0800 056 343 (avgiftsfritt i Sydafrika) eller +27 (0) 11 325 4405
www.ulusaba.virgin.com 

Kievits Kroon:
+27 (0) 12 808 0150
www.kievitskroon.co.za

Vygenhoek Spa i Dullstroom är Sydafrikas första ekospa.

Unika ansiktsbehandlingar finns på sydafrikanska span och salonger

Sydafrikanska salonger och span erbjuder unika ansiktsbehandlingar med härligheter som choklad, rödvin och blommor