logoleft

Vinbehandling

Druvpeeling

Spabehandling med fantastiska viner från Kapprovinsen

Vinbehandling är en vanlig hälso- och spabehandling i Europa som har blivit alltmer populär på span i vinrankstäta Västra Kapprovinsen.

Vinbehandling är extremt populärt på några av spaanläggningarna i Västra Kapprovinsen. Vad sägs om att prova Constantia Uitsigs specialbehandling Les Aromes Du Vin eller Vine Secret Vintage Experience på Mount Nelson Librisa Spa? Låt chardonnay-, pinotage- och merlotinspirerade behandlingar fylla dig med energi.

Vinbehandlingskonceptet är relativt nytt i Sydafrika men finns i Europa sedan många år tillbaka.

I grund och botten handlar det om att man använder skal, kärnor och stjälkar från vindruvorna på olika sätt. Exempel på behandlingar är allt från ansikts- och kroppsbalsamering till massage och peeling. Druvornas antioxidanter är utmärkta för avgiftning av kropp och hud, samtidigt som polyfenolerna (i druvkärnorna) bekämpar fria radikaler.

Vinbehandling är Sydafrika och kännetecknas av en egen typ av kreativitet. Librisa Spa på Mount Nelson Hotel i Kapstaden har en särskild helkroppsbehandling vid namn Vine Secret Vintage Experience. I den ingår peeling, kroppsinpackning, massage och ansiktsbehandling med druvor från närliggande Winelands.

Constantia Uitsigs spaavdelning har en behandling som de kallar Uitsig Les Aromes Du Vin, som kombinerar en uråldrig tradition av vinblandning och aromaterapi. Peelingen utförs med en speciell bark, socker, kryddnejlika och enbär och följs av en aromaterapimassage med oljor, som är särskilt utvalda för att komplettera vinet. Constantia Uitsigs vinproducenter och spaavdelningens terapeuter har tagit fram behandlingen tillsammans.

Vid sydafrikansk vinbehandling används dessutom landets egna pinotagedruva. På Serenite Wellness Centre i Century City och Franschhoek kan du njuta av behandlingarna Pinotage Embalming Ritual eller pröva paketet Heard it Through the Grapevine, som innefattar en 60 minuter lång ansiktsbehandling med pinotagedruvor, en 60 minuter lång kroppsskrubb samt kroppsbalansering och fotmassage.

Nyöppnade Sante Winelands Hotel and Wellness Centre på en 160 hektar stor vingård i Drakenstein Valley erbjuder behandlingar som Pinotage and Lime Exfoliation Treatment, Pinotage Elixir hydrobath och Aromavine detoxifying Pinotage massage. På plats finns även ett femstjärnigt hotell och restaurangen Sommelier.

Se alltså till att boka en vinbehandling nästa gång du är i Västra Kapprovinsen och passa på unna dig ett eller två glas chardonnay efteråt."

Mount Nelson Hotel ligger i centrala Kapstaden. Serenite Wellness Centre finns i Century City och Franschhoek. Constantia Uitsig ligger i Constantia, en förort till Kapstaden.

Hyrbil är alltid ett bra alternativ eftersom det finns mycket att se och göra i och omkring Kapstaden. Winelands är dessutom ett fantastiskt landskap för lite längre utflykter.

Vinbehandling går bra att göra året runt. Kontakta respektive spa för mer information. Kom ihåg att boka tid i förväg.

Priser och behandlingar varierar från spa till spa. Mer information finns på respektive spas webbplats.

Olika behandlingar tar olika lång tid. Det finns även halvdags- och heldagspaket, där både vinbehandling och andra behandlingar ingår.

Kapstaden har en uppsjö hotell och boendealternativ att välja mellan. Mount Nelson Hotel och Constantia Uitsig är båda utmärkta boenden.

Prova gärna spaanläggningarnas hälsomenyer som bjuder på kalorisnål, fräsch och ekologisk mat. 

Besök Cape Winelands. Börja i Constantia och fortsätt sedan till Stellenbosch eller Franschhoek.

Glöm inte att boka en vinprovsmakningsutflykt till en vingård – antingen före eller efter din vinbehandling.

Lokala viner och skönhetsprodukter för vinbehandling.

Mount Nelson Hotel:
+27 (0) 21 483 1000
www.mountnelson.co.za 

Serenite Wellness Centre:
+27 (0) 82 658 6111
www.serenite.co.za 

Constantia Uitsig:
+27 (0) 21 794 0433
www.constantiauitsig.com 

Sante Winelands Hotel and Wellness Centre:
+27 (0) 21 875 8100
www.santesa.co.za

Vinbehandling har sitt ursprung i franska Bordeaux-distriktet.

Skäm bort kropp, sinne och själ med viner från Kapprovinsen.

Sydafrikansk vinbehandling ger dig ett helt nytt sätt att njuta av chardonnay, pinotage eller merlot … i det privata på ett lyxspa.