logoleft

Midlands Meander

Lantliv och äventyr

Midlands Meander kännetecknas av fantastiska landskap och hantverk

Midlands Meander route är en av Sydafrikas största och mest populära konst- och hantverksrutter, som även bjuder på äventyrsaktiviteter.

Midlands Meander kännetecknas av gästfrihet och jordbruk i världsklass och erbjuder sina besökare en lantlig stil med enastående omgivningar. Området är berömt för sin konst och sina hantverk, och en höjdpunkt är att iaktta hantverkarna när de arbetar på platser med spektakulära vyer.

Midlands Meander route går mellan Pietermaritzburg och populära, världsarvslistade uKhahlamba-Drakensberg.

Midlands är längre än 80 km lång och sträcker sig mellan Pietermaritzburg och Mooi River med fantastiska platser och natur längs vägen. Kropp och sinne hämtar kraft från de natursköna platserna och omgivningarna, och huvudet stimuleras av den rika och spännande historien från 1800-talet och framåt.

Midlands Meander har funnits sedan 1985, då keramiker och vävare gick samman för att skapa en konst- och hantverksrutt. Rutten kännetecknas även av gammal arkitektur. För den aktiva besökare är Midlands Meander perfekt, då det finns hästridning, vandring och fiske samt möjligheter att delta i jordbruk och landsbygdaktiviteter.

I Midlands kan du upptäcka skog, odlingar och pittoreska byar, smaka på lokala ostar och släcka din törst med lokalt öl. Konstintresserade kan få se när hantverkarna skapar unik afrikansk konst och köpa med sig en del av konsten hem.

Midlands Meander är Sydafrikas största konst- och hantverksrutt och en av de mest framgångsrika med fler än 215 verksamheter inom konst, hantverk, gästfrihet, arv och ekoturism.

Vid Midmar Dam arrangeras flera olika händelser, till exempel Midmar Mile swim, och där finns aktiviteter som vindsurfing, segling, rodd och kanot. Den här fantastiska resan finns bara en timmes väg från Durban och cirka 4,5 timmar från Johannesburg."

Från Johannesburg – 4,5 timmars körväg på N3. Sväng av var som helst från Mooi River och framåt. Från Durban, N3 mot Pietermaritzburg (PMB). Endast en timme till Howick och sedan börjar Meander. Det går även att flyga direkt till PMB och därifrån tar det 25 minuter till Meander.

Hyrbil eller via turarrangörer och anordnade transporter. Vissa hotell har även dagsutflykter.

Året runt. Årstiderna skapar fantastiska landskapsskiftningar – allt från höstens starka röda färger och vinterns snötäckta berg till vårens daggtäckta spindelväv och sommarens härliga gröna färg, slingrande dimslöjor och klarblå himmel.

Två dagar är minimum till en början. Fem dagar är ännu bättre.

Allt från budgetalternativ till ett femstjärnigt hotell eller spa i världsklass, vandrarhem, bed and breakfast och stugor. 

Konst, hantverk och matlagning, samt aktiviteter som vandring, fiske, hästridning, spa, golf, tubing, mountainbike, kanot och linbana över trädtopparna.

Dagsutflykter till femnättersutflykter.

Områdets mycket vackra konst- och hantverk, däribland de världsberömda hantverksskrånas erbjudanden.

Midlands Meander office
Tel: +27 (0)33 330-2355
E-post: pr@midlandsmeander.co.za

Symbolen för Midlands Meanders är en fjäril – Butler butterfly – som endast finns i Karkloof-regionen.

Midlands Meander konst- och hantverksrutt, Sydafrika

Längs Sydafrikas största konst- och hantverksrutt Midlands Meander finns det fantastiska landskap, konstverk och hantverk att upptäcka