logoleft

South Africa's Hidden Treasures™

Autentiska konst- och kulturupplevelser

Hidden Treasures™ lyfter fram lokala produkter, upplevelser och hantverk som återspeglar Sydafrikas mångfald och kreativitet.

Att utforska det verkliga Sydafrika är enklare än du kanske anar – Hidden Treasures™ finns i varje provins och väntar på din upptäckt.

Sydafrikas kulturella och kreativa mångfald ger inspiration, men vidden och variationen av de upplevelser som erbjuds kan vara överväldigande. Hur kan man som ny besökare i Sydafrika kliva in i landets kreativa själ och fördjupa sig i verkliga och äkta upplevelser? Leta reda på Hidden Treasures™ …

Vem gillar inte tanken på ett intressant kulturellt äventyr som öppnar ögonen för en ny värld? Besökare som kommer till en ny plats vet om de har upplevt detta, eftersom de känner sig inspirerade och upplyfta. De har bråttom hem för att berätta för alla om den fantastiska restaurangen, pensionatet eller den lokala konstnären som de upptäckte. Att leta fram dessa exalterande upplevelser är inte så lätt. Att ta sig tid och veta var man ska leta är utmaningar som ofta ger otillfredsställande resultat. Turister som reser i syfte att gräva under ytan för att verkligen lära sig om resmålet vill försäkra sig om att deras turistpengar inte enbart ger en äkta, berikande upplevelse, utan även kommer till gagn för den person, eller den verksamhet, där pengarna spenderas. Hidden Treasures&trade, ett initiativ för lokal turism framtaget av Tourism Enterprise Partnership (TEP), en investeringsagentur som är inriktad mot små och medelstora turistföretag i Sydafrika, erbjuder något verkligt unikt och autentiskt. TEP som finns runtom i Sydafrikas nio provinser har samlat Afrikas dolda skatter (Hidden Treasures) som ger de bästa och mest utmärkande sydafrikanska upplevelserna och produkterna så att kulturella äventyrare kan skapa sin ultimata resplan och kombinera konst, mat och kulturarv. Omfånget och mångfalden av de produkter och upplevelser som är tillgängliga innebär att resans kombinationsmöjligheter i princip är oändliga. I Kapstaden kan du exempelvis köpa keramik, äta en lunch från det afrikanska köket eller Cape Malay-köket och sova i en husbil eller på designhotell. I Mpumalanga kan du besöka gräsrötternas konstnärliga projekt, unna dig unika smycken av ståltråd, äta en fin middag från lågveldsköket och avsluta dagen med att lyssna på afrikansk sång och musik. Hidden Treasures erbjuder besökare i Sydafrika möten som ger en helt unik upplevelse. Upprinnelsen till dessa upplevelser är de människor, entreprenörer, som har förverkligat en dröm eller utövar en verksamhet mot alla odds, och blivit framgångsrika företagare med något unikt och genuint sydafrikanskt att dela med sig. Sydafrika är känt som ett land där man har hittat några av världens mest fantastiska diamanter. Du kan också hitta egna dolda skatter med hjälp av Hidden Treasures.

Sydafrika har inrikesflyg i hela landet och ett omfattande väg- och järnvägsnät.

Att köra på egen hand eller ansluta sig till en arrangerad tur rekommenderas.

Vissa upplevelser och program med Hidden Treasures™ kan ha stängt på nationella eller religiösa helgdagar.

Priset på hantverk varierar från under 100 rand till 5 000 rand.

Program och upplevelsepaket med allt inkluderat varierar från 500 rand till 8 500 rand.

Upplevelser och program med Hidden Treasures™ kan bokas var för sig eller som del av en resplan.

Hidden Treasures™ anordnar övernattningsmöjligheter som kan vara allt från hippa designhotell till privata rum med frukost i hemmiljö.

Restauranger som anordnas med Hidden Treasures™ har fokus på det lokala köket och maträtter som är specifika för en viss kultur eller ett visst område.

Hidden Treasures™ har ett brett urval av exklusiva hantverksföremål.

Besök:
www.sahiddentreasures.co.za
Tel: + 27 (0) 11 880 3790
E-post: craft@sahiddentreasures.co.za,
experience@sahiddentreasures.co.za,
reservations@sahiddentreasures.co.za

Hidden Treasures – hantverkare visar ett pärlhalsband

Hidden Treasures har som målsättning att skapa hållbar turismverksamhet och lyfta fram tidigare missgynnade personer och samhällen.

Hidden Treasures 

Sydafrikas Hidden Treasures™ lyfter fram det bästa i Msanzi

Hidden Treasures™ är ett turisminitiativ som lyfter fram unika sydafrikanska turistprodukter och upplevelser i syfte att berika människors liv.