logoleft

uShaka Marine World

Vild, våt och galen i Durban

uShaka Marine World i Durban är ett akvarium och nöjesfält i ett.

uShaka Marine World kombinerar nöjena på ett akvarium i världsklass med allt spännande en temapark i världsklass har att erbjuda.

uShaka Marine World, en temapark i Durban på kusten i KwaZulu-Natal, har mycket att erbjuda besökaren som inte vill ha det tråkigt: se delfiner leka, se hajarna matas eller ta en spännande tur nedför en forsränna.

uShaka Marine World är en oförglömlig erfarenhet för besökarna med sin kombination av en temaparks hisnande upplevelser och de lärdomar ett akvarium i världsklass kan ge. Det är en unik äventyrsutflykt.

Var annars än i Durbans undervattensvärld skulle man kunna komma öga mot öga med den obestridliga härskaren bland alla marinlevande varelser, vithajen, innan man tar en lugn simtur i en lagun eller susar med kittlande mage nedför alla vattenrutschbanor och åkturer?

Havstemaparken i Durban riktigt utstrålar nöje och spänning, och oavsett varför du är där hittar du alltid något uppiggande att göra.

Man erbjuder marin underhållning i världsklass på Sea World och Dolphin World och roliga vattenrutschkanor på Wet ‘n Wild World, och för alla dem som inte vill anstränga sig för mycket går det att bara ligga och vila i solen på Beach World. (Glöm inte att det aldrig är klokt att göra det utan någon form av solskydd, även nere på havsnivå, särskilt runt middagstid.)

Alla som älskar shopping tas väl om hand i handelsområdet Treasure World. Byn är uppbyggd i en jordaktig blandning av naturmaterial och modern design och föreställer en myllrande afrikansk marknad med öppna ytor, halmtak och mosaik som firar Sydafrikas många folkslags konstnärliga och kulturella arv.

uShaka Marine World ligger på 17 hektar förstklassig strandmark och är Afrikas största marinpark. Där finns både söt- och saltvatteninhägnader, yppig vegetation, naturmaterial och ett mycket naturtroget återskapat vrak av ett lastskepp från 1940-talet.

I februari 2005 vann uShaka Marine World motsvarigheten till en Oscar i temaparkbranschen då Themed Entertainment Association gav parken ett pris för enastående tematisk kreativ design, vilket satte detta landmärke i Durban på den internationella temaparkkartan."

uShaka Marine World ligger på stranden i centrala Durban och det är lätt att ta sig dig med bil, buss eller taxi. Det finns gott om säkra parkeringsplatser i området.

Vem vill flänga omkring när man kan lägga sig på rygg och lapa sol?

När som helst på året. Vintrarna i Durban är relativt milda, så det är ändå skönt att bada. Under sommaren kan luftfuktigheten vara överväldigande, så allt vatten på uShaka Marine World är en välsignelse.

Det finns mycket att göra på uShaka Marine World, så kostnaden beror på hur mycket du vill göra eller se – du kan vänta dig att få betala allt mellan 45 till 200 rand. Mer information om de olika alternativen finns på parkens webbplats.

Du hinner med alla attraktioner på uShaka Marine World på en hel dag.

En hatt, solskydd och badkläder.

Det finns ett stort urval av boendemöjligheter i Durban som passar alla plånböcker.

uShaka Marine World har ett antal matställen, från snabbmat till riktiga restauranger.

Titta in på webbplatsen där det publiceras nyheter om kommande evenemang.

Stranden är nöjesområdet i Durban, så det finns mycket att göra och se. Wave House Skate Park är bara tio minuters bilväg bort.

uShaka Marine World erbjuder kajakturer med guide till det närliggande Vetchiesrevet.

uShaka Marine World:
Tel: +27 (0) 31 328 8000
E-post: mkt@ushakamarineworld.co.za

uShaka Marine World erbjuder både surflektioner och kajakturer till det närliggande Vetchiesrevet.

uShaka Marine World – ett akvarium och ett nöjesfält

uShaka Marine World är en marin temapark i världsklass i Durban och ett akvarium och ett nöjesfält i ett