logoleft

Vilda kusten

Orörd vildmark

Sydafrikas vilda kust är orörd vildmark som är fantastiskt vacker och har ett historiskt värde.

Vilda kusten i Östra kap erbjuder orörd vildmark, fantastiskt fiske och ett rikt fågelliv. Det här är ett vandrarparadis som även har mycket historia och kultur.

Vilda kusten är en orörd naturskatt. Besökare kan utforska denna omtalade skönhet till fots, med fyrhjulsdrivna bilar eller med häst och sedan göra en fisketur eller dykutflykt.

Vilda kusten i Sydafrika sträcker sig längs Östra Kapprovinsens kustlinje. Som namnet antyder består den här kuststräckan, som når mellan Mtamvuna River i norr till Great Kei River i söder, av orörd vildmark. Här finns en fantastisk utsikt över den dramatiska kustlinjen, skarpa klippor, skyddade vikar, orörda stränder och ett böljande landskap.

Transkei, tidigare hemland för urbefolkningen, utgör en del av Vilda kusten i Östra Kapprovinsen och är ett underutvecklat, svåråtkomligt område med liten befolkning, men det är ett paradis för vandrare och kan även avnjutas från hästryggen. Området är även ett av de som de brittiska kolonisatörerna stred hårdast för. Det är känt som en av de vackraste platserna på jorden och ligger i inre Xhosa.

Urskogar med mycket kottepalm- och yellowwood-träd som har ett rikt fågel- och djurliv. Fågelskådare kan hitta ungefär 320 arter som har sin boplats här, medan fiskare kan få sin storfångst med djuphavs-, klipp-, surf-, flug- eller spjutfiske. Fiskelicens krävs och erhålls från något av de lokala postkontoren.

Tack vare sin fantastiska skönhet är Vilda kusten i Östra Kapprovinsen idealisk för vandring, men det finns även många vägar för fyrhjulsdrivna bilar som gör det möjligt att resa mer bekvämt. Det ömtåliga ekosystemet gör att det råder bilförbud på stränderna.

Vilda kusten är även känt för sina skeppsvrak, som vittnar om stormande vindar mot de råa klipporna. Hela kustlinjen kan utforskas till fots på vad som kallas Vilda kustens vandringsled. Vattenaktiviteter som snorkling och dykning ger en fantastisk upplevelse av undervattensvärlden där man kan spana efter vrak och andra fynd på havets botten.

Ridturer på stranden anordnas dagligen och vandrare kan ta sig fram längs de många lederna. Mountainbiketurer och äventyr inåt landet i Pondo, liksom vandringar med ryggsäck och andra turer arrangeras.

Vilda kustens ekologi kan bäst avnjutas sommartid, från november till slutet av januari, medan vandringen är som bäst under hösten, från maj till juni. Den svalare temperaturen vintertid gör att man vill bo mer bekvämt.

Robusta vandrarkängor, solkräm, hatt eller keps, badkläder, insektsmedel och varma kläder, eftersom vädret kan skifta snabbt. 

Det finns många boendetyper som passar alla plånböcker.

Vilda kustens sol och kasino – när du vill ha underhållning

Wild Coast Tourism
www.wildcoast.co.za

Eastern Cape Tourism
Tel: 043 701 9600
www.ectourism.co.za
E-post: info@ectourism.co.za 

Den fantastiska Vilda kusten

På grund av Vilda kustens oberäkneliga väderförhållanden gick många skepp på grund eller sjönk här. 

Vilda kusten

Vilda kusten i Östra kapprovinsen i Sydafrika erbjuder orörd vildmark med fisketurer, ridning, fågelskådning, vandring, utfärder med fyrhjulsdrivna bilar och kulturleder.