logoleft

Livemusikställen

Musik över hela Sydafrika

I Sydafrika finns en stor mängd livemusikställen där lokala och internationella stjärnor uppträder.

Sydafrika har många lokala musikförmågor och många livemusikställen där talangerna går att se och höra jämte internationella stjärnor.

Livemusik är en väsentlig del av vardagslivet i Sydafrika och ger en glimt av landets själ genom den enorma bredden av musikgenrer som varierar från afrikansk traditionell musik och jazz till rock och hip-hop – och allt detta går att höra på landets många livemusikställen.

Livemusikställena i Sydafrika står värd för en imponerande blandning av inhemska talanger, från internationella legender som Pops Mohammed och Abdullah Ibrahim till kommande stjärnor som Simphiwe Dana och elektrobandet Goldfish.

Livemusik ingår i vardagslivet i Sydafrika, och eftersom landet hyser en så stor mängd kulturer och raser finns det en enorm bredd av musikgenrer och stilar: allt ifrån traditionell gospel och jazz till pop och omtyckta lokala musikformer som kwaito, kwela och afro-pop.

Därför finns det livemusikställen i nästan varje stadskärna i Sydafrika där både lokala och internationella talanger visar upp sig.

Välkända ställen som The Bassline i Johannesburg, The Green Dolphin och Manenbergs i Kapstaden, Tings ‘n Times i Pretoria och The Dockyard Supper Theatre samt Zulu Jazz Lounge i Durban har blivit legender i sig själva. Dessa musikställen ger tillgång till Sydafrikas kultur genom musikevenemangets omedelbarhet: de är livfulla och oförmedlade.

På de sydafrikanska livemusikklubbarna kan du vänta dig att få höra många olika sound samma kväll, och du bör se vilka som spelar innan du går dit för att ta reda på vilket slags show som står på tur. Inträdet varierar och vissa ställen är även restauranger, medan andra inte är det.

Besökarna kommer att upptäcka att livemusikställena varierar väldigt mycket mellan olika städer. Alla återspeglar stadens tonfall och attityd och visar upp många lokala musiker med ett sound och en stil som hör hemma i just det området. Den lokala regionala tidningen är det bästa stället att se vad som händer.

The Bassline
10 Henry Nxumalo Street
Newtown
Johannesburg
Tel: +27 (0)11 838-9142/5/6
E-post: info@bassline.co.za

Tings n' Times
1065 Arcadia Street,
Hatfield, Pretoria, Sydafrika
Tel: +27 (0)12 430-3176/7
E-post: info@tings.co.za

The Green Dolphin
Victoria and Albert Arcade
Victoria and Alfred Waterfront
Kapstaden
Tel: +27 (0)21 421-7471

Manenberg's Jazz Cafe
Clock Tower, V&A Waterfront, Cape Town.
Tel: +27 (0)21 421-5639
Dockyard Supper Theatre
Shop 221 Musgrave Centre
115 Musgrave Road
Berea
Durban
E-post: info@dockyardtheatre.co.za

Zulu Jazz Lounge
231 Anton Lembede St.
Durban CBD
Tel: +27 (0)31 304-2373

Sydafrika är världsberömt för sina jazzmusiker som Hugh Masekela.

Livemusikställen i Sydafrika

Kapstadens Rudimentals på scen.

Livemusikställen i Sydafrika

Sydafrika är hem för ett pulserande musikliv och våra många livemusikställen är rätta platsen att upptäcka nya talanger eller njuta av legender på scenen