logoleft

Mat- och vinfestivaler

Festmåltider i Sydafrika

I Sydafrika äger mat- och vinfestivaler rum överallt under hela året.

Mat- och vinfestivaler i Sydafrika utlovar epikureiska erfarenheter hela året om. Från de stora städerna till små byar hittar du mat och viner från Sydafrika som är värda att avnjuta.

Det finns allt från nischmat till nationalrätter: det finns garanterat en mat- och vinfestival som kittlar ditt kulinariska intresse och får smaklökarna att spira. Från ostron till vanliga ostar: det finns en matfestival för alla tillfällen i Sydafrika.

"Om du älskar mat och minns de bästa stunderna i livet genom vad som finns på tallriken och hur en klunk vin smakar måste du ta en titt på vår lista med mat- och vinfestivaler i Sydafrika och inte missa att ta med dem på resvägen.

Sydafrikas rykte som en välkänd destination för gastronomer växer hela tiden. Det är allom bekant att våra viner inte står några andras efter, men visste du att Sydafrika även tillverkar konjak, ost och olivolja av högsta kvalitet; att den berömda buskdrycken rooibos kommer härifrån; samt att våra färska och torkade frukter är internationellt eftersökta, jämte det vi skördar från havet, våra strutsar och vårt vilt?

På mat- och vinfestivalerna i Sydafrika kan du uppleva alla dessa gastronomiska härligheter och mycket mer. Fem sydafrikanska restauranger var med på listan över de 100 bästa restaurangerna i världen 2009. På festivaler som Franschhoek Bastille Festival och Taste of Joburg kan du mumsa dig igenom många hyllade lokala inrättningars specialanrättningar.

Och därefter har du möjlighet att sniffa på, slurpa och snurra glaset genom hundratals av landets bästa viner på Stellenbosch Wine Festival och Robertson Wacky Wine Weekend.

Om du älskar att leta reda på lokala delikatesser på dina resor tillfredsställer mat- och vinevenemang som Knysna Oyster- och Riebeek Valley Olive-festivalen suget efter delikat mat och goda drycker. Du kan vänta dig mängder av kärleksfullt producerade lokala, fascinerande ingredienser och blandningar som gör dig förvånad.

Festivalerna har en magisk förmåga att öppna fönstren på vid gavel mot ett lands själ – särskilt i fråga om dess aptit. Inled ett nytt kapitel i livets receptbok: besök en mat- och vinfestival i Sydafrika och börja skapa gourmetminnen som du kan berätta om för barnbarnen.

Mat- och vinfestivaler är säsongsbundna men anordnas hela året om. Det är sällsynt att inte åtminstone någon sådan äger rum.

Varje festival har sitt eget tema – från körsbärsplockning till vin- och ostprovning, havets läckerheter eller restaurangmat Välj det som passar din smak bäst.

Besök festivalens webbplats och länkarna där om du vill ha mer information.

De flesta festivaler erbjuder gott om gastronomiska läckerheter som man kan köpa. Detta varierar som sagt med festivalens tema.

Taste of Joburg
c/o Brand Events South Africa
Tel: +27 (0)11 463-0355
Fax: +27 (0)11 463-0465
E-post: danielle@brandeventssa.co.za 

Franshoek Tourism
Tel: +27 (0)21 876-3603
Fax: +27 (0)21 876-2964
E-post: info@franschhoek.org.za 

Stellenbosch Wine Route
Tel: +27 (0)21 886-4310
Fax: +27 (0)21 886-4330
E-post: info@wineroute.co.za 

Robertson Wacky Wine Weekend
Tel: +27 (0)23 6263167
Fax: +27 (0)23 6261054
E-post: manager@robertsonwinevalley.com 

Knysna Oyster Festival
E-post: nicci@knysnapr.co.za

Riebeek Valley Tourism
Tel: +27 (0)22 448-1545
Fax: +27 (0)22 448-1545
E-post: tourism@riebeekvalley.info

Några av de unika mat- och vinfestivalerna i Sydafrika är de som helt ägnar sig åt fröjderna med biltong, mampoer och fikonkaktus.

Mat- och vinfestivalerna i Sydafrika – en smak av mångfald

En översikt av mat- och vinfestivaler i Sydafrika med information om några av de bästa restaurangerna, tillverkare, produkterna och evenemangen som branschen har att erbjuda.