logoleft

Träffa vinproducenterna

Få proffstips direkt från vinproducenterna

På våra utflykter till vinproducenterna kan törstiga resenärer njuta av olika viner tillsammans med tillverkarna.

Ingen vet mer om ett vin än producenten själv. Tillsammans med vinproducenterna får resenärerna möjlighet att verkligen njuta av våra världsberömda viner.

På våra vinproducentsutflykter får resenärer chansen att träffa tillverkarna bakom deras favoritviner. Oavsett om du vill småprata med barnen till vingårdsarbetarna eller om du vill provsmaka vin tillsammans med prisbelönta producenter finns det en skräddarsydd utflykt i din smak.

Det finns tusentals olika alternativ för dem som vill upptäcka Kapprovinsens fantastiska vindistrikt. Vissa utflykter innebär inte så mycket personlig kontakt. Vill du i stället träffa dem som tillverkar vinet ska du överväga följande alternativ:

Fiona MacDonald var tidigare redaktör på Wine Magazine, med andra ord har hon ovärderliga kontakter och kan dela med sig av alla insidertips. Fionas utflykter riktar sig till dem som redan har vinkunskaper. Du ska alltså inte förvänta dig någon snabbkurs i vintillverkning. Fionas utflykter tar dig i stället in bakom kulisserna och erbjuder personliga möten med kända vinproducenter. Fiona har även en gedigen kunskap om mindre kända men lovande vingårdar och vinproducenter. Utflykterna är berömda för sin fatprovning ihop med vinproducenterna.

John Ford på Adamastor and Bacchus är en legend inom mat. John erbjuder gourmetvinresor till de vingårdar som har de bästa restaurangerna och/eller de bästa kulinariska ingredienserna. Ingen resa är den andra lik, men räkna med besök på vingårdar som Buitenverwachting och Klein Constantia. Kom hungrig!

Vineyard Ventures är Kapprovinsens äldsta och mest etablerade arrangör av vinresor. De erbjuder skräddarsydda utflykter, men du kan räkna med privata vinkällarbesök och provsmakningar hos framgångsrika vinproducenter.

Det finns även vinproducentsutflykter som innefattar en inblick i arbetet på vingårdarna. Pebbles Project/Wine Desk Wine Tour är en utflykt som riktar sig till den medkännande vinturisten som vill uppleva mer än bara Sydafrikas fantastiska viner. Pebbles Project är ett välgörenhetsprojekt för barn som växer upp på vingårdar. Utflykten består av besök på tre vingårdar. Vinprovning ingår, men resenären får även möjlighet att ägna sin tid på de olika vingårdarnas förskolor och fritidsverksamheter."

De flesta vinutflykterna arrangeras i Västra Kapprovinsen. Flyg till Kapstadens internationella flygplats från lokala och internationella flygplatser

Bästa tiden för vinutflykter: Vingårdarna är som vackrast oktober–december. Skörden äger rum mellan januari och april.

Priset på vinresorna varierar beroende på arrangör och utflykt. Lyxigare utflykter, där finare måltider ingår, kostar omkring 35 euro per person. Enklare utflykter kostar mindre än tredjedel.

De flesta utflykter varar en halv- eller heldag

Boende: Välj mellan designhotell, pensionat, bed and breakfast och vandrarhem.

Kapprovinsens vindistrikt är välsignat med utsökt mat. Smaka på säsongsfrukt, lokala oliver, hållbart skördad fynboshonung och ät på fina restauranger längs vägen! 

I senaste Platter's Wine Guide finns listor med och information om populära vinutflykter.

Adamastor and Bacchus
Tel: +27 21 439 5169
E-post: johnford@iafrica.com 

Vineyard Ventures
Tel: +27 21 434 8888
www.vineyardventures.co.za 

Wine Desk vid Waterfront
Tel: +27 21 405 4550
E-post: waterfront@winedesk.co.za

Sydafrikas vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 1659.

Träffa vinproducenterna

Träffa vinproducenterna på Sydafrikas vingårdar