logoleft

Lokalturismprojekt

Hjälp till

Det finns massor av olika lokalturismprojekt i Sydafrika

Via Sydafrikas lokalturismprojekt får resenärerna en fantastisk semester samtidigt som de får ett nytt sätt att se på världen.

Lokalturismprojekt i Sydafrika är inspirerade av Nelson Mandelas moraliska styrka och erbjuder den lokala eller internationella resenären en möjlighet att växa och ändra Afrikas södra spets till det bättre med antingen små eller stora medel.

Antalet volontärmöjligheter i Sydafrika kan vara förvirrande. Det finns massor av lokala och internationella organisationer som arrangerar fantastiska lokalturismprojekt över hela landet.

Om du stannar längre än ett par dagar ska du åka till Bulungula Lodge i Östra Kapprovinsen det första du gör. Här får du möjlighet att besöka ett av Sydafrikas mest fattiga samhällen.

Bulungula Lodge ligger på en av landets mest avlägsna stränder. Här kan du ägna dagarna åt att tillverka tegel, pressa majs, brygga öl eller fånga kräftor. Stanna längre och dela med dig av dina kunskaper inom till exempel konst, undervisning eller vård – all hjälp är välkommen.

Via Calabash Tours, som också ligger i Östra Kapprovinsen, kan volontärer undervisa i lokala skolor samtidigt som de får lära sig nya saker av samhället. Barn kan dra nytta av din tid och kunskap samtidigt som du kan skapa relationer som kommer att ändra ditt sätt att se på världen.

You2Africa har många olika samhällsprojekt som riktar sig till barn. Arbeta i ett soppkök eller besök en skola för pojkar som hamnat snett, spela fotboll och dela historier och förändra liv. Föräldralösa och övergivna barn är ett stort problem i Afrika. Varför inte ägna lite tid åt att ta hand om dem som inte har någon som älskar dem?

Internationella Volontours har en mängd olika volontärprojekt för både vilda djur och humanitära områden i Sydafrika. De har bland annat skyddsprojekt för delfiner och hajar samt humanitära projekt med fokus på utbildning.

Kom ihåg att oavsett vilket lokalt turismprojekt du väljer bör du se till att dina pengar går tillbaka till samhället genom att välja de volontärprojekt som följer FTTSA:s (Fair Trade in Tourism South Africa) regler för god praxis inom volontärarbete."

Sydafrika har flera internationella flygplatser.

Kollektivtrafik, särskilt de lite informella taxitjänsterna, är det bästa sättet om du vill leva som lokalbefolkningen.

Lokalturismprojekt pågår hela året.

Priset varierar beroende på projekt.

De flesta samhällsbaserade initiativ kräver att man stannar åtminstone fyra veckor.

Försök delta i projekt där du bor i samhället, så att du verkligen blir en del av initiativet.

Voluntours
Tel: +27 (0) 11 315 4049
E-post: info@voluntours.co.za 

You2Africa
Tel: + 27 (0) 21 424 2840
E-post: bookings@you2africa.com

Calabash Tours
Tel: +27 (0) 41 585 6162
E-post: tours@calabashtours.co.za 

Bulungula Lodge
+27 (0) 47 577 8900
E-post: paradise@bulungula.com
Bulungula Lodge har lett till arbeten för fler än 35 personer i byn

Lokalturismprojekt – ha roligt och gör en insats

Lokalturismprojekt i Sydafrika ger engagerade resenärer möjligheter att påverka människors liv.