logoleft

Sandton City

Internationell shopping i sydafrikansk stil

Sandton City är en av Sydafrikas mest väletablerade och exklusiva gallerior.

Johannesburg kan erbjuda den bästa shoppingen i Sydafrika, och shoppingcentret Sandton City är ett av de mest väletablerade, exklusiva och spännande ställena att shoppa på.

Sandton City har allt: från de mest välkända internationella varumärkena till spännande lokala boutiquer och specialaffärer. Som en av Sydafrikas äldsta och mest exklusiva gallerier råder vi besökare till shoppingcentret Sandton City att ta med sig en tom resväska på resan till Sydafrika.

Sandton City Shopping Centre i Johannesburg är en av de mest välkända och omtyckta ställena att shoppa i Sydafrika och rymmer mer än 400 internationella och lokala modebutiker. Sandton City ligger i en av de mer exklusiva delarna av staden. Det byggdes 1974 och är verkligen urmodellen för alla gallerier, detaljhandelns huvudnummer, välkänt för att det ständigt ändrar stil och bygger om.

Atmosfären i Sandton City känns kosmopolitisk och sofistikerad. Där hittar du det bästa som Sydafrika och resten av världen har att erbjuda i butiker och utställningslokaler av alla de slag från unika sydafrikanska smycken till de senaste handväskorna från Italien och praktiskt taget allt däremellan.

Shoppingcentret i Sandton kombinerar det klassiska och det moderna i allt från sin arkitektur, sina matställen och sina butiker. Du kommer att upptäcka sydafrikanska formgivare, t.ex. Jenni Button och Hilton Weiner, sida vid sida med internationella märken som DKNY, Gucci och Diesel. Bland de lokala butikerna märks favoriter som Woolworths, Edgars och Stuttafords.

Biografen Ster Kinekor Classic Cinema med sina elva dukar ligger också i gallerian och anslutet till centret via en gångbro ligger Nelson Mandela Square, en yta på 16 000 m². I det här området ligger många välkända och trendiga restauranger och här står även en sex meter hög bronsstaty av Nelson Mandela – plocka fram kameran!

Med tanke på centrets profil och plats mitt i affärsdistriktet finns där även många restauranger, bland annat vissa av de bästa i staden. De lockar till sig kunder från närliggande hotell och den livaktiga handeln kring gallerian, men även folk längre ifrån. Missa inte de senaste och hetaste matställena och barerna i Johannesburg på sjätte våningen i Sandton Sun. Där kan du äta ost, besöka ett interaktivt kök, gå på vinbar och sitta utomhus och ta en drink med utsikt över staden. Du kommer dit via hotellet eller shoppingcentret.

Ingen blev överraskad när man nyligen förkunnade att centret kommer att byggas om för 1,77 miljarder rand. Anläggningen är tänkt att bli Sydafrikas eget Wall Street. Arbetet omfattar att bygga en 80 våningar hög kontorsbyggnad, ett nytt hotell, nya butiker, nya kontor och lägenheter."

Åk längs R24 från OR Tambo Airport mot Johannesburg. Ta avfarten mot N3 (Pretoria). Åk längs N3 och ta avfarten mot Marlboro Drive. Sväng vänster och åk fram längs Marlboro Road tills du kommer till en T-korsning. Sväng vänster in på Katherine Street vid den här korsningen mellan Marlboro Drive och Katherine Street. Åk längs Katherine Street till du kommer till Rivonia Road. Vid den här korsningen ligger Sandton City på motsatta högra sidan. Sväng höger in på Rivonia Road och sväng sedan vänster efter det första trafikljuset uppför rampen till den ”alternativa parkeringen”. Då kommer du upp till parkeringsplatsen på taket. Om du vill parkera i ett underjordiskt garage kan du svänga vänster vid det andra trafikljuset och åka in på 5th Street. Taxibilar står utanför ingång 12. ITRAM är det ackrediterade transportföretaget på Johannesburgs internationella flygplats och står för kollektivtrafiken, taxirörelsen och skyttelbussarna till och från Sandton City. Ring dem på +27 (0)11 390 1275. Det går även att hyra bilar på flygplatsen.

Butikerna är öppna mellan 09.00 och 18.00 utom på söndagarna, då de har öppet mellan 10.00 och 16.00. Biograferna och restaurangerna har öppet längre.

En halv eller hel dag för den beslutsamma shopparen.

Sandton City omges av en massa hotell och andra boendealternativ

The Mall har ett brett utbud av matställen. Allt från enklare matställen till hämtmat och restauranger för kräsna gommar.

Det händer alltid något kring de nationella helgdagarna: håll koll på skyltarna

Liberty Life Theatre på Nelson Mandela Square är en teater med plats för 200 personer som producerar och sätter upp ett stort antal enastående produktioner. Där finns även Sandton-biblioteket, många restauranger, barer och biografer.

Sandton City:
Tel:+27 (0)11 217 6000
E-post: sandtoncity@liberty.co.za
Sandton Citys webbplats

Sandton Sun:
Tel: +27 (0)11 780 5000

Biblioteket i Sandton City rymmer 92 000 volymer samt ljudböcker, filmer, CD-skivor och språkkurser.

Sandton City på kvällen

Besök Sandton City i Johannesburg och shoppa loss

Sandton City är en av Sydafrikas äldsta och mest exklusiva gallerior. På shoppingcentret Sandton City hittar du det bästa i lokala och internationella butiker.